Rôzne Správy

Z Bratislavy do Košíc a späť! Bežcov na 100. ročník maratónu privezie aj Maratónsky expres

Pri príležitosti 100. ročníka Medzinárodného maratónu mieru v Košiciach, ktorý sa uskutoční v nedeľu 1. októbra, vypravia mimoriadny vlak na trase Bratislava - Košice a späť.

Ilustračný obrázok k článku Z Bratislavy do Košíc a späť! Bežcov na 100. ročník maratónu privezie aj Maratónsky expres
Zdroj: Facebook.com/Kosice Peace Marathon - Medzinárodný maratón mieru Košice

„Maratónsky expres je určený pre všetkých maratónskych bežcov, ich fanúšikov a nadšencov behu, ako aj pre tých, ktorí preferujú ekologickú verejnú dopravu,“ informovala krajská organizácia Košice Región Turizmus, ktorá mimoriadne vlakové spojenie organizuje.

Z hlavného mesta na východ

Vlak vyrazí z bratislavskej hlavnej stanice v sobotu 30. septembra o 9.12 h a pôjde po severnej trase s možnosťou nástupu a výstupu v Bratislave, Trnave, Trenčíne, Žiline, Liptovskom Mikuláši a Košiciach.

Po slávnostnom vyhlásení výsledkov behu sa Maratónsky expres v nedeľu 1. októbra vydá na spiatočnú cestu zo železničnej stanice v Košiciach o 15.50 h.

„Chceme uľahčiť situáciu mestu Košice a odbremeniť jeho infraštruktúru, taktiež dávame priestor udržateľnému cestovaniu a udržateľnému turizmu, ale predovšetkým chceme zjednodušiť a spríjemniť cestu bežcom do nášho kraja,“ uviedol predseda Košického samosprávneho kraja (KSK) Rastislav Trnka.

Párty vozeň

Prvý a doteraz jediný Maratónsky expres so špeciálnym programom vypravil KSK ešte v roku 2019, ktorým sa odviezlo viac ako 230 pasažierov.

Podľa výkonnej riaditeľky Košice Región Turizmus Lenky Vargovej Jurkovej aj tentoraz budú môcť cestujúci získať cenné rady pre svoje nielen maratónske športové výkony.

V „párty vozni“ bude program a workshopy s odborníkmi z oblasti športovej prípravy a výživy.

Online vstupenky na Maratónsky expres sú v predaji na webovej stránke.

Ilustračné foto

Prečítajte si aj:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM