Rôzne

Za angažovanosť a pomoc ľuďom či mestu. V Košiciach na galakoncerte OCENILI osobnosti

Stovky ľudí sa zúčastnili na galakoncerte Ďakujeme v košickom Kulturparku. Komu sa dostalo uznania v podobe plakety primátora?

Ilustračný obrázok k článku Za angažovanosť a pomoc ľuďom či mestu. V Košiciach na galakoncerte OCENILI osobnosti
Zdroj: Facebook.com/Košice - Mesto Košice

Ako uviedlo mesto Košice, súčasťou v poradí 4. ročníka galakoncertu Ďakujeme bolo aj tradičné oceňovanie osobností za ich výnimočné nasadenie a zásluhy.

„Tradičný galakoncert vytvoril priestor pre poďakovanie ľuďom, ktorí boli odhodlaní postaviť sa tým najnáročnejším výzvam. Často bez nároku na honorár či len pre lepší pocit na srdci pomohli zmeniť naše mesto na lepšie miesto pre život,“ uviedol magistrát.

Koho ocenili?

Tohtoročné poďakovanie patrilo Košičanom, podnikom či združeniam, ktorí pomáhali a stále pomáhajú zmierňovať utrpenie ľudí zasiahnutých vojnou na Ukrajine, dosahy pandémie či finančnej krízy.

Plaketu primátora mesta Košice za angažovanosť a pomoc mestu v súvislosti s mimoriadnymi udalosťami, ktoré ovplyvnili život v Košiciach, si z rúk vedenia mesta prevzali dobrovoľníci Šimon Škvarko a Margita Bečková, niekdajší splnomocnenec mesta Košice pre humanitárnu pomoc pre utečencov z Ukrajiny Roman Dohovič, koordinátorka dobrovoľníkov Adriana Čurajová, zdravotnícky záchranár Záchrannej služby Košice Štefan Kertés, vedúca operatívno-technického oddelenia Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Košiciach Janka Nemcová, ale aj Dopravný podnik mesta Košice, Bytový podnik mesta Košice, K-13 Košické kultúrne centrá a Združenie žien Slovenska v Košiciach.

V programe aj Chodúr či Hasprová

„Slová vďaky však nepatrili len tým, ktorí stáli na pódiu, ale všetkým, pre ktorých je ľudskosť a pomoc druhým životnou filozofiou i každodennou realitou,“ dodal magistrát.

V rámci galakoncertu vystúpili napríklad Petr Kotvald, Martin Chodúr, Katarína Hasprová, komorný sláčikový orchester Musica Iuvenalis či Detské tanečné štúdio Adriany Vrbovej. Slávnostný večer ukončila svetelná šou.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM