Alexandra Kolínská Správy

Zápchy v Košiciach trápia aj magistrát: Pre cestujúcich hľadajú kompenzáciu!

Zápchy, ktoré sa po celých Košiciach tiahnu posledné týždne, trápia aj nášho primátora. Cestujúci, ktorí pocítili rekonštrukciu električkových tratí v rámci košického projektu IKD majú podľa Richarda Rašiho získať kompenzácie.

Ilustračný obrázok k článku Zápchy v Košiciach trápia aj magistrát: Pre cestujúcich hľadajú kompenzáciu!
Foto: Alexandra Kolínská / Zdroj: Dnes24.sk

Rozsiahle rekonštrukcie električkových uzlov poriadne zasahujú Košičanom do dopravy. Niektorí majú problém s orientáciou cez obchádzky či značkami, iných trápi spôsob, ako sa dostať na cestu. Pozrite si videá, nad ktorými sa zamysleli aj samotní policajti.

Mesto Košice v spolupráci s DPMK v blízkom čase predstaví dočasný systém zvýhodnení s cieľom uľahčiť dochádzanie ľudí, ak sa rozhodnú využiť mestskú dopravu. Opatrenie má zároveň eliminovať hustotu dopravy najmä v denných špičkách.

„Mesto Košice v spolupráci s dopravným podnikom hľadá najvhodnejšie riešenie vzniknutého problému s cestovaním pre výluky. Záleží nám na tom, aby Košičania boli spokojní a preto pracujeme na kompenzácii pre nich,“ hovorí primátor mesta Richard Raši.

Dopravný podnik si uvedomuje, že cestovanie MHD v čase výluk nie je veľmi pohodlné. Verejnosť cestuje do zamestnania či škôl komplikovanejšie a dlhšie ako pred začiatkom rekonštrukcie električkových tratí. „Na vylepšení situácie pracuje špeciálny pracovný tím, ktorý hľadá možné spôsoby riešenia. Konkrétne kroky predstavíme v čo najbližšom čase,“ dodáva predseda predstavenstva a generálny riaditeľ DPMK Richard Majza.

Prečítajte si aj:

  • "Trpezlivosť košických vodičov dnes preveruje Bardejovská: Aspoň nie som jediný blbec, čo tu presedí 40 minút :)

":http://kosice.dnes24.sk/…minut-205154

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM