Lenka Fedorová Rôzne

Zlaňovanie z vrtuľníka i zadržanie páchateľa: Polícia chystá pre deti v Košiciach parádnu akciu!

Začiatok júna patrí neodmysliteľne deťom, a tak pre nich košickí policajti pripravili zábavno-náučné podujatie. Deti tak naživo uvidia náročnú prácu záchranných zložiek.

Ilustračný obrázok k článku Zlaňovanie z vrtuľníka i zadržanie páchateľa: Polícia chystá pre deti v Košiciach parádnu akciu!
Zdroj: TASR

Muži zákona pripravili pre deti a mládež z Košíc a okolia zábavné i veľmi poučné popoludnie, na ktorom im priblížia svoju prácu. Akcia s názvom „Polícia deťom“ je preventívno-prezenčné podujatie, ktoré so sebou ponesie výnimočný program, ktorý deti nezažijú každý deň.

Zlaňovanie z vrtuľníka i služobné psy

„Polícia priblíži deťom a mládeži náročnú a zodpovednú prácu záchranných zložiek. V rámci programu predvedú „kukláči" svoje umenie pri zlaňovaní z vrtuľníka či pri zadržaní nebezpečného páchateľa, v plnej výzbroji a výstroji sa predstaví poriadková polícia a úspech najmä u detí budú mať určite aj služobní psíkovia polície," uviedol riaditeľ KRPZ v Košiciach, plk. JUDr. Juraj Leško.

To však podľa organizátorov nie je všetko. Deti čaká aj jazda na bicykloch na dopravnom ihrisku pod dohľadom skúsených dopravných policajtov. Absolventi jazdy tak budú môcť získať preukaz cyklistu. Nebude chýbať ani pohľad na výkon služobných koní.

Stretnú sa hasiči, policajti i záchranári

Podujatie Polícia deťom prinesie aj ukážky zásahovej techniky všetkých zainteresovaných záchranných zložiek, vrátane hasičov a zdravotných záchranárov. Pre odvážne deti, ktoré budú chcieť okúsiť streľbu, pripravia prílušníci Mestskej polície strelecký laserový trenažér.

Podujatie „Polícia deťom", nad ktorým prevzal záštitu primátor mesta Richard Raši, odštartuje 3. júna 2016 o 9:00 hodine v areáli OR PZ na Rampovej 7 v Košiciach.

Foto: Ilustračné

Môže vás zaujímať:

Deti vás nedajú za nič: Medzinárodný bábkový festival Virvar v Košiciach, KOMPLETNÝ PROGRAM

Košické kúpaliská finišujú s prípravami na sezónu: Poznáme termíny otvorenia!

Balónová fiesta v Košiciach s programom aj pre najmenších: V ktorých časoch bude obloha najpestrejšia?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM