Eva Mikulová Samospráva

Aj naši čitatelia hodnotili ročnú prácu primátora. Ako vnímajú výsledky jeho pôsobenia Košičania?

Jaroslav Polaček vo verejnom odpočte zhodnotil svoju prácu. V našej ankete ho hodnotili i naši čitatelia, a vôbec nie lichotivo.

Ilustračný obrázok k článku Aj naši čitatelia hodnotili ročnú prácu primátora. Ako vnímajú výsledky jeho pôsobenia Košičania?
Zdroj: Adam Stečák

V decembri minulého roka sa ujal funkcie primátora Jaroslav Polaček. Obyvateľom sľuboval zmenu, fungujúce Košice, Aquapark, koniec parkovacej firmy EEI v meste, rozvoj športu, stop rodinkárstvu a korupcie, transparentné konania a mnoho ďalších benefitov…

Prácu hodnotili čitatelia

Primátor už svoj verejný odpočet činnosti v úrade predniesol v uplynulom týždni v Kunsthalle. Informovali sme o tom v sobotu 21. decembra. Jeho prácu však v našej ankete, ktorú sme spustili začiatkom novembra, hodnotili i čitatelia.

Naša otázka znela: „Ako hodnotíte jeho pôsobenie v meste? Čo sa mu podľa vás podarilo a čo nepodarilo? (pozitívne i negatívne, návrhy na zlepšenie).“

Anketu sme uverejnili na našom oficiálnom FB Košice24.sk 26. novembra, ešte pred posledným mestským zastupiteľstvom, počas ktorého poslanci zvýšili dane aj poplatky za odpad.

Čiže na tieto zmeny nemohli čitatelia reagovať. Napriek tomu sa do ankety zapojilo takmer 400 ľudí a drvivá väčšina hodnotí prvý rok primátora Polačeka vo funkcii negatívne.

Čo mu najviac vyčítajú

  • 1. Zvýšenie platu, zrušenie EYOF.
  • 2. Sú znechutení z patovej situácie s EEI.
  • 3. Väčšina diskutujúcich tvrdí, že boli jeho voličmi a veľmi ich sklamal svojou nekompetentnosťou.
  • 4. Ľudia sú znechutení z nečistenia chodníkov v meste.
  • 5. Vyčítajú mu tiež pozastavenie rekonštrukcie električkových tra­tí.
  • 6. Nevýhodné až dvojnásobné náklady za karanténne služby.
  • 7. Zvýšenie cestovného v MHD, ale kvalita a bezpečnosť išla dole.
  • 8. Zvýšenie poplatkov za pohrebné a sociálne služby
  • 9. Vyčítajú mu absolútny nezáujem o šport
  • 10. Vraj sa mstí tým MČ, kde sú starostovia, ktorí mu nie sú po vôli…
  • 11. Mnohí sa netajili tým, že už podpísali petíciu za jeho odvolanie.

Tieto výhrady vychádzajúce z reakcií čitateľov sme poslali aj na komunikačné oddelenie magistrátu a požiadali sme o reakciu primátora Jaroslava Polačeka.

(Ne)reakcia mesta

Odoslali sme ich ešte 5. decembra a až po urgencii nám prišla táto odpoveď.

„Vážime si názory vašich čitateľov. Pán primátor pozorne vníma podnety, ktoré dostáva od občanov. Všetkým, ktorí sa podpíšu, sa snaží na tieto podnety aj odpovedať. Čo sa týka vašich otázok, na všetky z nich nájdete odpovede v tlačových správach, ktoré sme vám v priebehu roka posielali. Želáme vašim čitateľom príjemné prežitie vianočných sviatkov a veľa úspechov v Novom roku.“

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM