Eva Mikulová Komunálne voľby

Aké sú problémy Košického kraja? Kandidáti na ŽUPANA v tom majú jasno a TOTO by zmenili!

Vyspovedali sme zatiaľ dvoch kandidátov na post predsedu Košického samosprávneho kraja.

Ilustračný obrázok k článku Aké sú problémy Košického kraja? Kandidáti na ŽUPANA v tom majú jasno a TOTO by zmenili!
Zdroj: Facebook.com/Košický samosprávny kraj , Dnes24.sk

O post predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK) prejavili záujem zatiaľ štyria kandidáti. Doterajší predseda KSK Rastislav Trnka (nezávislý), Viliam Zahorčák (Smer – SD), Róbert Suja (Hlas) a Džemal Kodrazi (predseda strany Princíp).

Všetkým štyrom kandidátom sme poslali rovnaké otázky ešte pred horúcou volebnou jeseňou. Prinášame vám odpovede prvých dvoch kandidátov: Viliama Zahorčáka a Džemala Kodraziho, ktorí na naše otázky zareagovali najskôr.

Opýtali sme sa:

  1. Čo je podľa vás najväčší problém nášho kraja?
  2. Čo sa podarilo – nepodarilo urobiť za posledné roky v kraji?
  3. Kde vás budú môcť občania v nasledujúcich mesiacoch kampane vidieť? 
  4. Najsilnejší argument pre voličov, prečo by vám v nadchádzajúcich voľbách mali dať svoj hlas.

Džemal Kodrazi

  1. Za najväčší problém Košického samosprávneho kraja považujem to, že v ňom nemáme dostatočne rozvinutú infraštruktúru, čo nám bráni v rozvoji a prosperite.
  2. Za posledné roky sa predchádzajúcim predsedom KSK podarilo zabrzdiť prosperitu nášho kraja a nepodarilo sa im celkovo nič.

3. S mojím tímom navštívim všetkých 461 obcí, ktoré spadajú do KSK.

4. Košický samosprávny kraj potrebuje úplnú zmenu, ktorá konečne prinesie jeho obyvateľom zmenu k lepšiemu vo všetkých oblastiach jeho pôsobnosti, či už ide o havarijný stav a absenciu cestnej infraštruktúry, kolabujúce zdravotníctvo, zanedbané školstvo, alebo problematiku vylúčených marginalizovaných skupín.

Článok pokračuje pod fotografiou.

Zdroj: Eva Mikulová

Viliam Zahorčák

  1. Problémov v našom kraji je hneď niekoľko. Ak sa ma ale pýtate na najväčší, tak ten vidím v nevysvetliteľne ľahkovážnom prístupe k výkonu funkcie, akou predseda samosprávneho kraja je, zo strany súčasného župana.
  2. Ja tu nie som od toho, aby som robil odpočet činnosti súčasného župana. Koniec koncov, ten odpočet mu urobia, alebo ak chcete, keďže sme nedávno mali vysvedčenia, tak vysvedčenie mu vystavia samotní voliči – občania Košického samosprávneho kra­ja.
  3. Keďže som oficiálne ohlásil kandidatúru, prirodzene plánujem so svojím tímom aj kampaň. Tá bude určite smerovaná na to, aby som bol čo najviac s ľuďmi. Uvidia ma teda všade, kde sa len bude dať a všade tam, kde budú samotní občania chcieť. Inak povedané – navštívim čo najviac miest a obcí v kraji. Roky na primátorskej stoličke mi potvrdili, že osobný kontakt voliča s politikom je veľmi podstatný. Nemám čo skrývať. Za mnou sú viditeľné výsledky. Ľuďom sa viem a aj chcem pozrieť priamo do očí a ubezpečiť ich, že moja kandidatúra je úprimná a snaha zmeniť kvalitu života v Košickom samosprávnom kraji je ozajstná.
  4. Niečo som naznačil v predchádzajúcej odpovedi – sú to výsledky, ktoré sú za mojou prácou. Roky v pozícii primátora, podpora obyvateľov Michaloviec sú viac ako dôkazom, že svoje povinnosti si plním svedomito, s profesionálnym prístupom a hlavne vždy hľadám riešenia najlepšie pre ľudí.

Skúsenosti s prácou v samospráve na úrovni okresného mesta chcem teraz pretaviť do výsledkov v rámci nášho kraja.

Verte mi, je toho veľa čo treba zmeniť – hľadanie príležitostí na tvorbu nových pracovných miest na potláčanie vysokej miery nezamestnanosti, opravy rozbitých ciest, podpora turizmu v regióne, pozitívny prístup k športovcom a športovým klubom, otvorená komunikácia s organizáciami na území KSK a v neposlednom rade vytvorenie z Úradu KSK dôležitý styčný komunikačný a partnerský bod pre mestá a obce v kraji.

Čítajte viac:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM