Eva Mikulová Správy Komunálne voľby

Podnikateľ Džemal Kodrazi VSTUPUJE do komunálnych volieb. Na aký post má zálusk?

V jesenných komunálnych voľbách si budeme voliť nielen zástupcov mesta, ale aj kraja. Budú kandidovať aj terajší predstavitelia?

Ilustračný obrázok k článku Podnikateľ Džemal Kodrazi VSTUPUJE do komunálnych volieb. Na aký post má zálusk?
Zdroj: Eva Mikulová

V októbri sa budú konať tzv. supervoľby. To znamená, že v jeden deň si budeme voliť poslancov do miestnych, mestských, ale i krajských zastupiteľstiev. Taktiež si budeme voliť starostov, primátorov a predsedov krajských samospráv.

O kandidátoch sa zatiaľ len špekuluje. Prvou lastovičkou v Košiciach je Miloslav Klíma, ktorý už ohlásil kandidatúru na primátora mesta.

Zdá sa, že už čoskoro ho bude nasledovať aj košický podnikateľ Džemal Kodrazi. O primátorský post však záujem nemá.

Džemal Kodrazi sa prvýkrát rozhodol kandidovať na post primátora v roku 2018. Po štyroch rokoch svoj krok prehodnotil, ale chuť vstúpiť do komunálnej politiky má stále.

„Tentokrát by som rád zabojoval o kreslo predsedu Košického samosprávneho kraja. Oficiálne ju oznámim koncom mája a predstavím aj svoj tím,“ prezradil nám.

Ako vraví, jeho pohnútky sú veľmi jasné a chce pomôcť nášmu regiónu. „Dakedy som cítil väčšiu dobrotu ľudí, teraz už to necítim. Len zlobu a nenávisť a samé problémy. Preto som sa rozhodol odovzdať svoje manažérske schopnosti v prospech nášho regiónu.“

Má podporu i medzi Rómami

Džemal Kodrazi si už podľa vlastných slov, urobil vlastný prieskum o podpore svojej osoby.

„Keďže mám také meno, ako mám, i keď mám slovenské občianstvo, tak sa Rómovia ku mne obracajú a žiadajú ma, aby som im pomohol. Mám ich dôveru,“ hovorí.

„Pochádzam z Balkánu, tak som im i temperamentom blízky, ale mojím domovom je Slovensko. Tu žijem väčšinu svojho života. Ako mladíka ma sem priviedla láska a Slovensko a Košice sú mojím domovom. Mne sa i sníva po slovensky,“ vyznal sa nám.

Župan Trnka ešte kandidatúru neohlásil

Terajšiemu predsedovi KSK Rastislavovi Trnkovi sa už funkčné obdobie končí. Ako nám prezradil, má chuť však v začatej práci pokračovať.

„Už som niekoľkokrát deklaroval svoj záujem o ďalšie pôsobenie vo funkcii predsedu KSK. Svoju kandidatúru ohlásim včas.“

Prečítajte si tiež:

Kto je Džemal Kodrazi?

  • Narodil sa v Srbsku 22. 9. 1963
  • Ukončil Strednú zdravotnú školu
  • V roku 1983 prišiel na Slovensko do Košíc a oženil sa so Slovenkou
  • Z prvého manželstva má 2 dospelé dcéry
  • Je druhýkrát ženatý
  • Už takmer 40 rokov žije v Košiciach a je známym podnikateľom a riaditeľom Jumbo centra

Čítajte viac:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM