Eva Mikulová Správy

Ďalší beštiálny čin na východe. V Ďurďošíku zastrelili psíka Džekyho šípom!, FOTO

Občania z obce Ďurďošík pri Košiciach sú zhrození. Milého psíka Džekyho našli minulý týždeň zabitého šípom z luku. Polícia po páchateľovi už pátra.

Ilustračný obrázok k článku Ďalší beštiálny čin na východe. V Ďurďošíku zastrelili psíka Džekyho šípom!, FOTO
3
Galéria
Zdroj: Dominika Hadašová

Koncom mája otriasol východom hrozivý prípad utýraného psa Balua, ktorého pracovníci Útulku UVP Košice našli s devastačnými zraneniami na poli pri istej obci v okolí Košíc. Neľudskí tyrani mu takmer odrezali hlavu a pes musel podstúpiť náročnú operáciu.

Psík majiteľke odbehol

Ďalší smutný prípad zverstva páchaného človekom na zvierati, ktorý sa ale skončil tragicky, sa teraz objavil v pokojnej obci Ďurďošík pri Košiciach. Minulý týždeň našiel našiel istý občan zastreleného psíka a okamžite volal na obecný úrad starostke.

„Bolo to v piatok 28. júna okolo 8,00 hodiny ráno. Psík ležal v zastavanej časti obce, čiže nie dakde na lúke alebo poli, ale blízko obytných domov. Keď sme prišli bol ešte teplý, obrátili sme ho a zistili, že pes je zastrelený šípom. Ostala som zhrozená z takéhoto zverstva,“ hovorí Iveta Hadašová, starostka obce Ďurďošík.

Tá okamžite zavolala majiteľke psíka Džekyho a políciu. „Majiteľka bola šokovaná a vravela, že keď psa venčila, tak len odbehol asi 200 metrov na vedľajšiu ulicu. Džeky bol ich domáci miláčik, pokojný a dobrý pes, ktorý nikomu neublížil.“

Polícia začala po páchateľovi pátrať

Na miesto hrozného činu prišli policajti, vyšetrovatelia aj expert. „I oni sa zhodli na tom, že takéto dačo ešte nevideli,“ dodáva starostka.

Polícia zaistila stopy a začala pátranie po páchateľovi. „Verím, že sa vinník nájde a bude potrestaný. Je to absolútne neľudský čin. V našej obci žijú psíčkari aj ľudia bez psov bez problémov. A i keď sa občas nejaký psík zatúla, vždy vieme o koho ide a kontaktujeme majiteľov. Nechápem, ako môže niekto takto ublížiť zvieraťu,“ hovorí pohoršene starostka.

„V piatok (28. júna) bolo na príslušnom obvodnom oddelení Policajného zboru prijaté oznámenie, ktoré polícia v súčasnej dobe preveruje ako podozrenie z trestného činu týrania zvierat. Udalosť bola príslušníkmi Policajného zboru dôkladne zadokumentovaná. Keďže v súčasnej dobe vyšetrovanie naďalej prebieha, bližšie informácie k tejto udalosti nateraz nie je možné poskytnúť,“ informovala nás krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Upozornenie: Fotografie v galérii nie sú vhodné pre citlivé povahy.

zastrelený pes Dzeky
3
Galéria
Zdroj: Dominika Hadašová
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM