Správy

Bezpečnejšie cestovanie v MHD: DPMK ohlásil intenzívnejšiu spoluprácu s políciou

Košický dopravný podnik sa rozhodol pre rázny krok. Intenzívnejšia spolupráca s políciou má zvýšiť bezpečnosť cestujúcich.

Ilustračný obrázok k článku Bezpečnejšie cestovanie v MHD: DPMK ohlásil intenzívnejšiu spoluprácu s políciou
Zdroj: TASR

Prostriedky košickej MHD majú za účelom zvýšenia bezpečnosti po novom posilniť muži zákona. Vyplýva to zo správy, ktorú zverejnil košický Dopravný podnik. Čo to ale bude znamenať v praxi?

Spolupráca s políciou

,,Keďže naši vodiči, pracovníci prepravnej kontroly, ale aj cestujúci sa v dopravných prostriedkoch MHD častejšie ako v minulosti stretávajú s agresivitou a neprimeraným správaním spolucestujúcich, DPMK začína intenzívnejšie spolupracovať s Policajným zborom SR a Mestskou políciou Košice," informuje DPMK.

Spolupráca s políciou bude mať podľa DPMK viacero foriem. Jednou z nich má byť spolupráca s hliadkami Policajného zboru SR vo vozidlách MHD. ,,Dopravca na základe skúseností z prevádzky MHD vytipuje linky a konkrétne časy, kedy budú hliadky štátnej polície (v civile alebo uniforme) prechádzať vozidlá na vytipovaných úsekoch," vysvetlil DPMK.

Spolupracovať sa bude aj s hliadkami Mestskej polície. Mestskí policajti tak budú podľa zverejnených informácií častejšie prítomní na problémových miestach (exponovaných dopravných uzloch) aj linkách a budú vykonávať preventívne kontroly na nočných linkách.

Problémy vo vozidlách

Okrem toho sa bude spolupracovať aj pri riešení problémov vo vozidlách. ,,Dispečing DPMK v prípade mimoriadnej situácie vo vozidle vyžadujúcej rýchly zásah, neodkladne kontaktuje prostredníctvom núdzovej linky 158 operačné pracovisko PZ SR, alebo prostredníctvom telefonickej linky 159 operačné pracovisko Mestskej polície," uviedol DPMK.

Štvrtou formou spolupráce má byť aktívna spolupráca príslušníkov PZ SR počas ich cestovania MHD. ,,V prípade mimoriadnych situácií budú policajti, ktorí práve cestujú mestskou hromadnou dopravou (v civilnom oblečení) aktívne zasahovať," vysvetlil ďalej podnik.

Ako DPMK na záver uviedol, od spolupráce čakáva nielen zvýšenie bezpečnosti, ale aj zlepšenie kvality cestovania a v neposlednom rade aj by mala prispieť k ochrane interiéru dopravných prostriedkov MHD.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM