Lukáš Zavacký Správy

Bicyklovanie ako protest i oslava: Kedy a kde najbližšie v Košiciach?

Ak aj vám záleží na zlepšení podmienok pre cyklistov v meste a chcete si aj zašportovať, máte ideálnu príležitosť. V Košiciach sa bude konať akcia pre cyklistov.

Ilustračný obrázok k článku Bicyklovanie ako protest i oslava: Kedy a kde najbližšie v Košiciach?
Zdroj: TASR

Udalosť sa koná každý posledný piatok v mesiaci, najbližšie 29. apríla 2016 od 17:17. Štartovať sa bude od Štátnej vedeckej knižnice na Hlavnej ulici č. 10. Zvončeky a svetlá sú neodmysliteľnou súčasťou, aby bolo každého poriadneho počuť a vidieť.

„Critical mass je vo všeobecnosti chápaná viac ako oslava ako protest. Takouto formou chceme poukazovať na nedostatočné podmienky pre všetkých cyklistov, najmä v našom meste. Bicykel nie je len šport, je to aj doprava. Zdravá a ekologická alternatíva áut,“ píše sa v popise udalosti na facebookovej stránke organizátorov.

Akcie sa môžu zúčastniť ľudia každého veku, mladší aj starší, rodiny s deťmi, aktívni, ale aj pasívni cyklisti. Bude sa jazdiť na verejnom priestranstve v lesoparku Anička. Všetci sa môžu tešiť na hudobný program, občerstvenie a dozvedieť sa aj veľa zaujímavých informácií o spomenutom projekte či o cyklistike.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM