Hokej

Brankár Sedláček v Košiciach končí. Prijal lepšiu ponuku

Český gólman Jakub Sedláček už nebude obliekať dres HC Košice.

Ilustračný obrázok k článku Brankár Sedláček v Košiciach končí. Prijal lepšiu ponuku
Zdroj: TASR/František Iván

Český hokejový brankár Jakub Sedláček ukončil pôsobenie v extraligovom HC Košice a zamieril do Villacher SV, ktorý účinkuje v medzinárodnej súťaži IHL. Oba kluby o tom informovali na oficiálnych stránkach.

Košický klub nedávno angažoval maďarského brankára Ádáma Vaya, ktorý vytvorí dvojicu s domácim odchovancom Dominikom Riečickým.

Lepšia ponuka

„Jakub prišiel do Košíc v neľahkej situácii, keď nášmu tímu viacerí predpovedali spodné priečky v tabuľke. Odchytal však skvelé zápasy, takmer neprekonateľný bol v nájazdoch a s Dominikom Riečickým sa výborne dopĺňali. Jedným z impulzov pre tím by mohla byť výmena brankára a za týmto účelom sme angažovali Ádáma Vaya. Jakub dostal skvelú ponuku z atraktívnej ligy, a tak sú všetky zúčastnené strany spokojné,“ uviedol tréner a športový riaditeľ HC Košice Jan Šťastný.

Sedláček prišiel do Košíc pred sezónou 2020/2021. Počas nej nastúpil v 23 zápasoch, v ktorých dosiahol 91,0-percentnú úspešnosť zásahov, priemer 2,65 inkasovaného gólu na zápas a vychytal dve čisté kontá.

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM