Eva Mikulová Rôzne

Budúce mamičky budú v Šaci rodiť v nadštandardných pôrodných boxoch

Pôrodnica v Nemocnici Košice-Šaca, člen skupiny AGEL, spúšťa veľkú rekonštrukciu. Tá bude prebiehať v dvoch etapách a neobmedzí rodičky ani bábätká.

Ilustračný obrázok k článku Budúce mamičky budú v Šaci rodiť v nadštandardných pôrodných boxoch
Zdroj: Nemocnica Košice - Šaca

Kompletné ukončenie rekonštrukčných prác je naplánované na druhý štvrťrok 2019. Nemocnica Košice-Šaca vyčlenila na rekonštrukciu viac ako dva milióny eur z vlastných zdrojov.

Viac súkromia

Rodičky budú mať v Šaci počas pôrodu viac súkromia. „Intimita je pre ženu pri pôrode kľúčová, rovnako ako súkromie a podpora partnera, či blízkej osoby, ktorá dopomôže navodiť budúcej mamičke psychickú pohodu. Toto všetko dokáže ženu pozitívne ovplyvniť a samotný pôrod je potom pre ňu jednoduchšie zvládnuteľný. Pri plánovaní nových pôrodných boxov sme práve súkromie a intimitu rodičiek považovali za najdôležitejšie,“ hovorí prednosta Gynekologicko-pôrodníckej kliniky Ján Richnavský.

Budúcim mamičkám bude k dispozícii päť nových pôrodných boxov s centrálnym monitorovacím systémom. Pôrodné boxy budú vybavené vlastným hygienickým zariadením s minimalizáciou rušivých vplyvov.

Nové budú aj operačné sály. „V rámci rekonštrukcie pôrodnice budeme mať k dispozícii dve nové operačné sály. Využívať sa budú na pôrodnícke, ale aj gynekologické výkony. Nové operačné sály budú vybavené najmodernejším prístrojovým vybavením,“ dodáva riaditeľ nemocnice Ján Slávik.

Modernizácia priestorov pôrodnice a oddelenia šestonedelia bude prebiehať v dvoch etapách, z ktorých prvá by mala byť ukončená do konca roka 2018, druhá etapa prác bude prebiehať počas druhého kvartálu roku 2019.

Zdroj: Nemocnica Košice - Šaca
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM