Veronika Hunyadiová Správy

Čaká nás bohatý VÍKEND: Lokálny festival, vlakový výlet aj pieskové hrady

Ani počas najbližšieho víkendu v Košiciach nuda rozhodne nebude. Čo všetko sa chystá?

Ilustračný obrázok k článku Čaká nás bohatý VÍKEND: Lokálny festival, vlakový výlet aj pieskové hrady
Zdroj: Facebook.com/Košice Západ Terasa

Počas najbližšieho víkendu (9. – 11. 7.) sa v Košiciach uskutoční niekoľko podujatí pre deti aj dospelých. Okrem zábavy si môžete nakúpiť remeselné výrobky či sa dobre najesť.

Festival lokálnych produktov

Na Sídlisku KVP sa od piatku do soboty (9. – 10. 7.) koná Festival lokálnych produktov. Počas dvoch dní sa môžete tešiť na produkty a výrobky od šikovných východniarov ale aj potešiť chuťové poháriky.

Tešiť sa môžete na tradičné pirohy z Myslavy, pekárenské výrobky, med, domáce džemy, cestoviny a veľa ďalšieho. Svoje výrobky predstavia aj drobní remeselníci. Na festival bude aj sprievodný program a prídu aj hostia Ondrej Kandráč, Lukáš Adamec. Viac informácií v udalosti na Facebooku.

Piatok 16.00 – 21.00 hod., Koliba Zlatá Podkova, Sídlisko KVP Grunt II.

Sobota, 11.00–21.00 hod., Koliba Zlatá Podkova, Sídlisko KVP Grunt II.

Mame market

V Starom Meste na trhovisku na Dominikánskom námestí sa v piatok a sobotu koná tretí ročník dizajnového festivalu Mame marketu. Ako po iné roky, aj tento rok sa predstavia predajcovia s krásnymi, udržateľnými a lokálnymi výrobkami. Tešiť sa môžete na originálne výrobky, od tašiek, kabeliek, sviečok, tričiek až po hračky, kozmetiku a bižutériu. Program spestrí DJ s pohodovou hudbou a chýbať nebude občerstvenie, lahodná káva a jedlo z foodtrucku PiroHi.

Viac informácií na Facebooku.

Piatok, 14.00 – 22.00 hod. Dominikánske námestie

Sobota, 16.00 – 21.00 hod., Dominikánske námestie

Vlakový výlet

Košická detská železnica pripravila na sobotu 10. júla ďalší vlakový výlet. Tentoraz s názvom Po zabudnutej trati za umením do Strážok, Spišskej Belej a Kežmarku. Účastníci výletu sa prevezú pre osobnú dopravu zabudnutou traťou Strážky – Spišská Belá – Horná stanica. Viac informácií k výletu nájdete v tomto článku.

Lístky je potrebné zakúpiť vopred online. Vlak odchádza už tradične z košickej železničnej stanice. Nástup je možný aj cestou v Kysaku (7:38), Prešove (8:03), Sabinove (8:25), Plavči (9:08) či v Starej Ľubovni (9:27).

Sobota, odchod vlaku 7.23 hod., železničná stanica Košice

Triatlon na Jazere

Sobota na košickom Jazere bude patriť športovcom – účastníkom 5. ročníka pretekov Cassovia Jazerný triatlon. V rámci neho budú Majstrovstvá Slovenska rôznych vekových kategórií v super šprint triatlone a Slovenský pohár žiakov, dorastencov a juniorov. Prihlásených je viac ako 60 triatlonistov. Príďte sa pozrieť na triatlonové nádeje a povzbudiť ich a stráviť príjemný deň v prírode a pri vode.

Sobota, od 9.00 hod., Pláž Jazero, sídlisko Nad jazerom

Beach Plaza Terasa

V sobotu pred OC Galéria sa v rámci podujatia Beach Plaza Terasa môžu Košičania tešiť na bohatý program. Chystá sa stavenie pieskových hradov detí a rodičov, pričom najlepšie výtvory budú ocenené. Ďalšou atrakciou bude Rozprávkový Expres Autobus s krstom detskej knihy Mačacie referendum.

Tešiť sa môžete aj na autogramiádu a vystúpenie hudobných hostí ako Tomáš BuranoWski či Martin Husovský z Komajoty. Pre deti budú pripravené rôzne bezplatné atrakcie ako skákací hrad, aquazorbing či maľovanie na tvár. Pripravený bude aj ekologický workshop pri eko-autobuse s osvetou o ochrane životného prostredia.

sobota, od 15.00 hod., pred OC Galéria, Toryská 5

Čaj o piatej

V nedeľu sa v hudobnom altánku v Mestskom parku uskutoční akcia Čaj o piatej – Svet lásku má. Svetovo preslávené skladby uvedú Štefan, Tomáš a Dávid Hundžovci.

Nedeľa, 17.00 hod., altánok v Mestskom parku

Letné kino

Nedeľa bude už tradične patriť letnému kinu v Amfiteátri. Premietať sa bude film Skráť to, zlato. Vstupné je 5 eur a lístky si kúpite na mieste hodinu pred začiatkom alebo online.

Nedeľa, 21.00 hod., Amfiteáter, Festivalové námestie 1

Viac správ z východu

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM