Eva Mikulová Správy

Cesta Jána Pavla II. na sídlisku KVP je po rekonštrukcii a opäť slúži motoristom, FOTO

Dôležitá cestná komunikácia na ulici Jána Pavla II na košickom sídlisku KVP začala dnes po 4,5-mesačnej rekonštrukcii opätovne slúžiť vodičom a cestujúcim v MHD.

Ilustračný obrázok k článku Cesta Jána Pavla II. na sídlisku KVP je po rekonštrukcii a opäť slúži motoristom, FOTO
4
Galéria
Zdroj: TASR

Počas stavebných prác sa na 640 metroch vymenilo celé podložie cesty, zvýšila sa aj jej nosnosť a nanovo sa urobili obrubníky, odvodnenie, kanalizačné vpuste a zastávky MHD.

Mesto na jar pristúpilo k rekonštrukcii kvôli dlhodobo nevyhovujúcemu technickému stavu. O súvislom asfaltovom povrchu sa nedalo veľmi hovoriť a vodiči museli obchádzať aj veľké množstvo výtlkov.

Havarijný stav cesty bol spôsobený najmä vysokým počtom prechádzajúcich áut a autobusov MHD a prebiehajúcou výstavba obytného súboru v tejto lokalite.

Primátor Jaroslav Polaček pripomenul, že investičný dlh v dopravnej infraštruktúre v meste dosahuje zhruba miliardu eur. Cesta na ulici Jána Pavla II bola jednou z najhorších.

Ušetrili

Mesto má na sídlisku KVP v pláne aj ďalšie investície ako je rekonštrukcia Triedy KVP. Už onedlho by malo byť známe, z akých zdrojov a kedy by sa mala uskutočniť.

„Pri ceste na ulici Jána Pavla II, ktorá bude patriť medzi najkrajšie v Košiciach, sa nám podarila aj úžasná finančná úspora. Chýba nám tu ešte cyklochodník, ktorý sme museli ešte majetko-právne vysporiadať. Verím, že sa nám ho podarí dokončiť ešte v tomto roku. Celkovo sa nám nielen pri rekonštrukciách ciest darí šetriť finančné zdroje rádovo v miliónoch eur, uviedol primátor.

Rekonštrukciu cesty zrealizovala košická spoločnosť Eurovia SK, ktorá uspela vo verejnom obstarávaní s cenou 710 373 eur. Oproti predpokladanej hodnote rekonštrukcie sa podarilo ušetriť takmer 800 000 eur. Cestu opravili o 6 týždňov skôr.

Čítajte viac:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM