Lenka Fedorová Rôzne

Deň Zeme v košickej zoo: Návštevníci budú súčasťou krstu mláďatka

Už tento víkend máte jedinečnú možnosť osláviť Deň Zeme unikátne. Zoo si pre návštevníkov pripravila zaujímavý program. Čítajte ďalej.

Ilustračný obrázok k článku Deň Zeme v košickej zoo: Návštevníci budú súčasťou krstu mláďatka
Zdroj: ZOO Košice

Obľúbená Košická zoo už vo veľkom začala sezónu. Nedávno oslávila Svetový deň vtáctva, počas ktorého návštevníkom priblížila krúžkovanie vtákov, zisťovanie ich zdravotného stavu ako aj ich váženie. Tento krát sa bude v zoo oslavovať Deň Zeme.

V zoo nájdete nové prírastky

Blížiaci sa medzinárodný sviatok oslávia tak, ako sa patrí aj v košickej zoo. Tá sa už od začiatku roka pochválila viacerými prírastkami, a tak sa návštevníci môžu tešiť na nového bieleho tigra, mláďatká surikaty, mláďa amadiny či najnovšie prírastky a to dvojčatá paovce a mláďa ťavy.

Práve v tomto duchu sa budú niesť oslavy Medzinárodného dňa Zeme, na ktorých sa bude krstiť nové mláďatko. „V nedeľu 3. apríla sa v ZOO Košice narodilo trináste mláďa ťavy dvojhrbej. Otcom sa stal prvý raz samec Rómeo, ktorého sme získali zo Zooparku Vyškov ako náhradu za nášho veľmi úspešného samca Maťa, ktorý pôsobil v ZOO trinásť rokov. Ťavička sa má k svetu, matka sa o ňu vzorne stará,“ uviedol inšpektor chovu Jozef Lenard.

Zoo patrí k najúspešnejším chovateľov v strednej Európe

„Ťavy chováme do roku 1988. Prvé mláďa sa narodilo pred pätnástimi rokmi a bol to samček. V súčasnosti stádo tiav pozostáva z dvoch samíc Vandy a April, samca Rómea, jedného minuloročného mláďaťa – samičky Isabely a najnovšieho prírastku,“ priblížil chov Lenard.

Lenard ďalej uviedol, že návštevníci môžu vidieť neďaleko tejto rodiny aj mladého samca menom Cid, ktorý je zatiaľ oddelený a v budúcnosti by mal nahradiť Rómea.

Podľa inšpektora patrí košická ZOO patrí k najúspešnejším chovateľom v strednej Európe. „Ťavy odchované v Košiciach dnes nájdete nielen v Európe, ale napríklad aj v Južnej Amerike. Divá forma ťavy dvojhrbej patrí k najohrozenejším cicavcom sveta,“ dodal.

Deň Zeme môžete prísť do košickej zoo osláviť už 24. apríla 2016, kde krst mláďatka začne o 14:30 hod.

Môže vás zaujímať:

Košická ZOO privítala ďalšie mláďatká: Dvojčatá si hneď obľúbite!

Miláčikovia návštevníkov v košickej zoo: Samička však vie byť i poriadne krutá! FOTO

Košická ZOO sa teší novému prírastku: Na čo sa môžeme tešiť?

Emília, inšpektorka z košickej zoo: Zvieratá vám neublížia tak ako ľudia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM