Eva Mikulová Krimi

Deti na Luníku IX utýrali psa. Hádzali doňho kamene, napokon skonal

Hliadku Mestskej polície zavolala na sídlisko majiteľka psa. Prípad prevzala štátna polícia, keďže je podozrenie zo spáchania trestného činu.

Ilustračný obrázok k článku Deti na Luníku IX utýrali psa. Hádzali doňho kamene, napokon skonal
Zdroj: TASR

Ešte v pondelok večer 22. júla hliadka Mestskej polície Košice zo stanice KVP počas hliadkovej činnosti prijala oznámenie istej občianky o týraní psa. Deti na ulici Krčméryho na sídlisku Luník IX hádzali do psa kamene a spôsobili mu ťažké zranenia.

„Po príchode na miesto oznamovateľka, ktorá bola zároveň aj majiteľkou psa uviedla, že pes medzičasom uhynul na následky zranení a má ho doma v byte. Ďalej uviedla, že v nestráženom okamihu jej pes ušiel z bytu a chce podať trestné oznámenie. Následným šetrením bol zistený podozrivý maloletý, ktorý mal na psa hádzať kamene a aj jeho zákonný zástupca,“ informuje Mestská polícia.

Pre podozrenie zo spáchania trestného činu bola na  miesto privolaná hliadka Policajného zboru, ktorá po príchode vec prevzala k vykonaniu ďalších nevyhnutných procesných úkonov.

Na východe boli za posledné mesiace zaznamenané ďalšie dva smutné prípady utýraného psa. Pracovníci Útulku UVP Košice našli ťažko utýraného psa Balua s devastačnými zraneniami na poli pri istej obci v okolí Košíc.

Ďalší smutný prípad zverstva páchaného človekom na zvierati, ktorý sa ale skončil tragicky, sa objavil v pokojnej obci Ďurďošík pri Košiciach. Občan našiel zastreleného psíka a okamžite volal na obecný úrad starostke.

Foto: ilustračné, TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM