Eva Mikulová Správy

Deti sa dočkali. Rozprávková krajina Haravara je otvorená, FOTO

Nová krajina plná hier, zábavy a objavovania nepoznaného vznikla s podporou Košického samosprávneho kraja (KSK) v réžii Košice Región Turizmus (KRT).

Ilustračný obrázok k článku Deti sa dočkali. Rozprávková krajina Haravara je otvorená, FOTO
8
Galéria
Foto: Eva Mikulová

V Košickom kraji predstavujú nový koncept podpory rodinného turizmu – detský svet Haravara. Jeho cieľom je ponúknuť deťom, resp. rodinám s deťmi námety na cestovanie a spoznávanie kraja, a týmto spôsobom podporiť domáci cestovný ruch.

Deti na cestách po regióne sprevádzajú virtuálni súrodenci Max a Majka a duch Kaško. Tieto postavy sa v štvrtok 17. júna zhmotnili a privítali deti z košických škôl na nádvorí Rodošta, kde slávnostne otvorili rozprávkovú krajinu Haravara.

Hlavnými hrdinami krajiny Haravara sú dobrý duch Kaško, dievčatko Majka a chlapec Max. Názov krajiny Haravara vychádza z diel slovenského rozprávkara z Gemera Pavla Emanuela Dobšinského a znamená radostný krik detí.

Bránou do krajiny Haravara je webstránka www.haravara.sk, na ktorej návštevníci objavia širokú ponuku atrakcií, tipov na výlety, podujatí pre deti, rozprávky o krajine Haravara aj zábavné a edukačné hry.

Každý bod záujmu, výlet či podujatie obsahuje základné informácie, kontakty i mapu s navigáciou k východiskovému miestu.

Rodiny s deťmi i školské výpravy môžu Haravaru naživo spoznávať aj prostredníctvom organizovaných výletov s animačným programom. Nový portál okrem toho ponúkne školám aj užitočný obsah v podobe kvízov pre žiakov.

Celý príbeh krajiny Haravara, jej názov a hlavných hrdinov stvoril divadelník a režisér známej košickej divadelnej skupiny Roman Sorger.

Hymnu čarovného detského sveta skomponovala košická hudobná skupina No Name

Prečítajte si tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM