Správy

Deti sa opäť vrátia do lavíc: Košice otvoria materské a prvý stupeň základných škôl

Mesto Košice sa pripravuje na návrat detí do školských lavíc. Otvorí všetky materské a prvý stupeň základných škôl.

Ilustračný obrázok k článku Deti sa opäť vrátia do lavíc: Košice otvoria materské a prvý stupeň základných škôl
Zdroj: TASR /Ján Krošlák

Mesto Košice od pondelka (1. 3.) otvorí všetky materské školy (MŠ) a prvý stupeň základných škôl (ZŠ) vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. Pre TASR to potvrdila vedúca oddelenia školstva magistrátu mesta Košice Beáta Lopušniaková s tým, že prezenčnú výučbu tak sprístupnia približne pre 9 000 školákov a 5 000 škôlkarov.

Mesto sa rozhodlo otvoriť svoje školy na základe odporúčaní Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Košiciach aj pandemickej komisie pri Okresnom úrade Košice. Aby dieťa mohlo nastúpiť na prezenčnú výučbu, zákonný zástupca každého žiaka musí mať negatívny test na ochorenie COVID-19, respektíve potvrdenie o výnimke z testovania. Podľa Lopušniakovej sa budú testovať aj zamestnanci jednotlivých školských zariadení.

„Keď sme zisťovali záujem o návrat detí do škôl, bol vysoký. Ale pandemická situácia sa zmenila a je ťažké predpokladať, koľko detí príde. To však nie je podstatné, pretože školy chceme otvoriť bez ohľadu na to. Veríme, že rodičia pustia deti do škôl,“ uviedla s tým, že ak sa rodič z dôvodu pandémie nového koronavírusu rozhodne dieťa nepustiť do školy, musí jej to oznámiť a byť so školu v úzkom kontakte.

Podľa Lopušniakovej bude žiak dostávať úlohy, no nepôjde o doterajšiu formu dištančného vzdelávania. Pripomenula, že aj podmienky týkajúce sa školskej dochádzky v súčasnej situácii upravuje manuál z dielne ministerstva školstva s názvom Návrat do škôl.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM