Lenka Fedorová Rôzne

Dni mesta Košice: TOP momenty z osláv vo VIDEU

Oslavy Dňa mesta Košice skončili a Košičania sa už tešia na ďalší rok. Pestrý program a výborná atmosféra sa postarali o neopakovateľný zážitok. Vráťte sa s nami k najlepším okamihom.

Ilustračný obrázok k článku Dni mesta Košice: TOP momenty z osláv vo VIDEU
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Košice ukončilo v ostatných dňoch veľkolepé oslavy Dňa mesta. Bohatý program sprevádzal domácich aj návštevníkov niekoľko dní. Plavba po Benátkach či rockový festival boli len malým odvarom báječnej atmosféry.

9 dní osláv

Košice poňali oslavy mesta vo veľkom štýle. Po vydarených akciách naplnili posledné dni osláv atmosféru Rockovým Košickým Kolotočom, na ktorom sa súťažili amatérske rockové skupiny. Na svoje si prišli i milovníci športu, ktorí sa mohli pokochať unikátnou výstavou Mesta športu.

Piatkový večer sa niesol v romantickom duchu plavbou po Benátkach. Po košickom jazere sa plavilo 22 ručne vyrobených gondol, medzi ktorými ste mohli vidieť záchranku, labuť i pojazdnú knižnicu. Víťazom sa stalo plavidlo Detského domova v Podolínci. Cieľom súťaže bolo udržať sa na vode.

Aero moto retro show zožala úspech

Unikáte podujatie, o ktorom sme vás informovali aj na našom webe sa tešilo bohatej účasti fanúšikov. Návštevníci žasli and historickými lietadlami i autami. Viceprimátor Martin Petruško to zhodnotil po svojom: „Aeromoto retro show mala veľký úspech pre deti aj dospelých, a ja som sa zrazu ocitol pri pohľade na tie nádherné lietadlá a autá v začiatkoch minulého storočia."

V štýle retro sa niesla aj prehliadka unikátnych historických veteránov Cassovia retro pri Štátnom divadle. Návštevníci zažili prehliadku asi 80 historických áut a 20 motocyklov.

Oslavy ukončil Galaprogram

Veľkolepú bodku za oslavami dal Galaprogram na schodoch pred Magistrátom mesta. Na koncerte sa predviedli umelci zvučných mien, medzi nimi Jana Kirschner, Marcel Palonder, Rakby i mnohí iní. „Trošku mestskej džungle priniesli šikovní tanečníci a nádherné modelky predviedli nápadité kreácie košických módnych návrhárov. Košičania sa zabávali, tlieskali a pri efektnom ohňostroji takmer nedýchali,“ uvádza web mesta.

Prázdne žalúdky naplnila súťaž vo varení tradičného Košického guľáša. Z priestorov Katovej bašty lákala vábivá vôňa už od skorých ranných hodín. Odborná porota vybrala za najlepší guľáš výtvor tímu z Mestských lesov, podľa ktorých bolo hlavnou ingredienciou mäso z diviaka.

„Ďakujem Košičanom za neopakovateľne príjemnú nákazlivú atmosféru, ktorú sme si spoločne užívali v uliciach nášho mesta. Opäť raz ste ukázali, že vďaka vám sú Košice mestom na celý život" dodal na záver Raši.

Foto: Ilustračné

Môže vás zaujímať:

Zaspomínajte si s nami na najzaujímavejšie okamihy z osláv vo videu:

Fenomenálne oslavy Dňa mesta Košice
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM