Eva Mikulová Správy

Dve z troch košických kúpalísk sú zatvorené. Kde sa okúpete?

Kvôli nepriaznivému počasiu sú dve košické kúpaliska zatvorené. A to Mestská plaváreň v parku a Červená hviezda. Ranní plavci odchádzali od zavretých brán nahnevaní.

Ilustračný obrázok k článku Dve z troch košických kúpalísk sú zatvorené. Kde sa okúpete?
3
Galéria
Foto: Eva Mikulová

Zľakli sa predpovedí počasia. Je pravdou, že na nasledujúce dni má byť podľa meteorológov len okolo 23 stupňov Celzia a môže aj zapršať. V piatok 12. júla ráno síce Košičanov privítalo slnečné počasie, na kúpanie to nebude.

Zatvorené brány aj pre plavcov

Nemilo bol prekvapený náš čitateľ, ktorý prišiel na Mestskú plaváreň, aby si zaplával skoro ráno. „Mám permanentku na ranné plávanie, ale kúpalisko bolo zatvorené. Na bráne visel oznam, že kvôli počasiu bude kúpalisko zatvorené až do 15. júla vrátane,“ povedal nám a dodáva: „Finančnú náhradu neočakávam, ale ma to prekvapilo. Pri bráne som stretol aj jednu Kanaďanku, ktorá si tiež ráno prišla zaplávať a bola naštvaná. Zaplatila za parkovanie a musela odísť naprázdno.“ Ranné plávanie na tomto kúpalisku je možné od 7,30 do 8, 45 hodiny.

Ani na kúpalisku Červená hviezda sa v dňoch 12. až 15. júla neokúpete. Dôvod je ten istý, a to počasie. Obe kúpaliská má v správe mestský podnik Tepelné hospodárstvo.

Na Rybe Aničke návštevníkov čakajú

Úplne iný postoj k predpovediam počasia zaujali správcovia súkromného kúpaliska Ryba – Anička. „Počasie síce nie je ideálne, ale otvorené máme. Je pravdou, že návštevníci, keď je chladno, nechodia. Zatiaľ upravujeme areál, striháme kríky a nemáme žiaden technicky problém, aby nemohlo byť kúpalisko otvorené,“ povedal nám správca kúpaliska Rastislav Főldeš.

Ako dodal, tak sú pripravení ihneď otvoriť aj bufety. „Keď príde len zopár ľudí, tak tí sa môžu občerstviť v bufete pod reštauráciou do ktorého prejdú cez mostík. Ak však bude návštevníkov viac, tak vieme promptne otvoriť bufety priamo v areáli kúpaliska,“ dodáva Főldeš.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM