Lenka Fedorová Správy

EEI zakreslila nové parkovacie miesta: Na jednu podstatnú vec sa však zabudlo... FOTO

Náš čitateľ natrafil neďaleko Novej nemocnice na kurióznu situáciu. Pri kreslení nových parkovacích miest sa na jednu vec akosi pozabudlo. Čítajte viac.

Ilustračný obrázok k článku EEI zakreslila nové parkovacie miesta: Na jednu podstatnú vec sa však zabudlo... FOTO
4
Galéria

Prekvapivý pohľad sa naskytol Košičanovi Matúšovi (30), ktorý prechádzal Belanskou ulicou v Košiciach. Na Belanskej pribudli zakreslené nové parkovacie miesta, ktoré uberajú časť chodníka. Problémom sú však kríky, ktoré zasahujú do chodníka z druhej strany, ten sa tak stáva nepriechodným.

,,Nerieši sa, že chodník je zarastený a popri parkovacom mieste sa tak nedá prejsť," informoval nás o vzniknutej situácii Matúš, ktorý nám do redakcie zaslal aj fotografie z miesta.

V danej veci sme tak kontaktovali firmu EEI, ktorá nové parkovacie miesta vyznačila. Tá však tvrdí, že úprava zelene nie je v jej kompetencii. ,,Spoločnosť EEI v tomto prípade vyznačila parkovacie miesta v súlade s dopravným projektom, pričom od kraja chodníka ostalo potrebných 1,5 metra. Úpravu mestskej zelene tak, aby nezasahovala do chodníka, musí urobiť príslušný mestský podnik a nie je to v kompetencii EEI," uviedla firma pre náš web.

Správu mestskej zelene (SMsZ), ktorá sa v Košiciach stará o úpravu zelene však firma o vzniknutej situácii neinformovala. Tá sa napokon o úpravu zelene postará.

„Úprava mestskej zelene je v kompetencii Správy mestskej zelene. Parkovacia spoločnosť nás o tomto probléme neinformovala, napriek tomu SMsZ v dohľadnej dobe upraví kríky tak, aby bol chodník prechodný,“ uviedol pre Košice24 hovorca SMsZ Viliam Štrelinger.

Na Belanskej ulici chodníkom neprejdete
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM