JAB Rôzne

Premiéra malého otužilca Filipa Bartoša (9): Rodičia sú na neho hrdí, VIDEO

Najmladším účastníkov pretekov v zimnom plávaní bol iba deväťročný Filipko. Jeho premiéru veľmi prežívali aj jeho rodičia. Mamka mala obrovský strach.

Zdroj: Dnes24.sk

Veľké odhodlanie a športového ducha ukázali plavci – otužilci z celého Slovenska. Zimné preteky v plávaní si užívali v dvojstupňovej vode na letnom kúpalisku v Spišskej Novej Vsi.

Zúčastnilo sa 178 pretekárov, ktorí si zmerali sily podľa vekových kategórií v rôznych dĺžkach. Ako prví odštartovali detskí pretekári, tých bolo presne sedem.

Úplne najmladším účastníkom bol Filip Bartoš zo susedných Spišských Tomášoviec, žiak základnej školy Z. Nejedlého v Spišskej Novej Vsi. Ako pre Dnes 24 prezradil Filipov otec, boli to jeho prvé preteky a na otužovanie sa dal Filip len na konci leta.

„Aj keď pretek nedokončil a preplával asi polovicu aj to na druhýkrát sme na neho nesmierne hrdí. Hlavné je, že to nevzdal a vlastne dokázal to, čo by vlastne nedal ani hociktorí dospelí, takže klobúk dolu," vyjadril sa otecko.

Aj mamka mala podľa jeho slov obrovský strach o syna, ba priam až bolesti brucha ktoré napokon po úctyhodnom výkone syna ustúpili. Ako prezradili Filipovi rodičia na otužovanie ho nebolo treba prehovárať jednoducho sa pridal k otcovi.

„Pravidelne otužujeme so Pstruhmi Slovenského raja v Hornáde a aj tam sa mu nie vždy podarí vojsť do vody. Je to extrém pre jeho 26 kilogramov, takže niekedy stačí, že si namočí nohy. Aj to pomáha, keďže ešte pred rokom bol pravidelne chorý a na antibiotikách, skoro každý mesiac. Teraz je to, čo sa zdravia týka viditeľný rozdiel," uzavrel pán Bartoš.

Výkony mladých plavcov, ako aj najmladšieho Filipa si môžete pozrieť aj v priloženom vi­deu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Veľká galéria: Na letnom kúpalisku sa zišli otužilci z celého Slovenska
40
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM