Eva Mikulová Rôzne

FOTO: Ako pokračujú práce na modernizácii električkových tratí ? Fotky ukážu realitu

Na modernizácii električkových tratí (MET) sa intenzívne pracuje, o čom sa dennodenne presviedčajú Košičania. Práce prinášajú i určité obmedzenia.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Ako pokračujú práce na modernizácii električkových tratí ? Fotky ukážu realitu
10
Galéria
Zdroj: Mesto Košice

Počty zváračov, betonárov, a odborníkov ďalších profesií opäť navýšila Eurovia,ktorá modernizuje košické električkové trate (MET), na posledných rozpracovaných úsekoch stavby MET, a to od okružnej križovatky „Moldavská" až po Steel arénu.

Dôvodom je to, že koncom júna by už chceli na okružnej križovatke začať s prípravnými prácami ohľadom trakčného vedenia, a to tak, aby v mesiaci júl mohli začať čo najskôr robiť na samotnom trakčnom vedení.

Štefan Bálint, riaditeľ košického závodu Eurovie SK uviedol, že čo sa týka harmonogramu prác na stavbe, nič sa na ňom nemení. Každý deň robia na stavbe interné kontrolné dni, takže presne vedia čo sa v danom úseku urobilo a čo urobiť treba.

Na Dunajskej ulici robia stavbári odbočovací jazdný pruh, kde už dávajú obrubníky, a bude tam aj nový chodník pre chodcov. Bálint uznáva, že najmä chodci sú stavbou obmedzení, ale spolu s mestom ako investorom stavby, prosia chodcov o trpezlivosť, veď v konečnom dôsledku, celá stavba aká nemá v novodobých dejinách Košíc obdobu, bude slúžiť predovšetkým pre obyvateľov mesta.

Viac v aktuálnej fotogalérii.

Košice - MET
10
Galéria
Zdroj: Mesto Košice
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM