Eva Mikulová Rôzne

FOTO: Jedlo, ktoré spája: V Kulturparku budú rozvoniavať polievky z celého sveta

Siedmeho ročníka Polievkového festivalu sa zúčastní 43 tímov a bude sa konať už tradične v areáli Kulturpaku v sobotu 13. októbra. Lístky sú už v predpredaji.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Jedlo, ktoré spája: V Kulturparku budú rozvoniavať polievky z celého sveta
20
Galéria
Zdroj: K13

Polievkový festival je najmä o spájaní komunit a tolerancii, pretože práve polievky sú jedlom cez ktoré môžete pomaly začať spoznávať kultúru iných národov.

Polievkový festival sa uskutoční 13. októbra od 14.00 a návštevníkom ponúkne národnostnú a kultúrnu všehochuť Košíc. Polievky v objeme 40 litrov varí presne 43 komunít. Trojčlenná porota bude hodnotiť chuť, vôňu, konzistenciu polievok, ich vizuálne prevedenie a použité suroviny na škále od 1 do 10.

Pozvanie degustovať polievky prijali foodbloger Ako chutia Košice, cukrárka a kuchárka Mon Vincej, ktorá stojí za úspešnou značkou PartyFOOD a šéfkuchár z Dobrého Bistra, Matej Bakoš. Tí udelia cenu poroty za najchutnejšiu polievku festivalu.

Návštevníci tiež hodnotia

Návštevníci tiež rozhodnú o najchutnejšej polievke. Návštevníci hlasujú vypísaním a vhodením lístka do hlasovacej urny, ktorú nájdu v stánku komunity, ktorá podľa nich navarila víťaznú polievku. Prvé tri polievkové tímy s najväčším počtom hlasov budú ocenené zlatou, striebornou a bronzovou medailou.

Program Polievkáča sa bude odohrávať na troch pódiách. Hodinu pred rozdávaním polievok, teda od 13.00, na drevenom pódiu Bieleho námestia pred Kulturparkom, vystúpia tanečné skupiny Angel dance school a G-mini. Okrem nich sa predstaví aj kapela Burning love z Výmenníka Štítová.

Program

Hlavné pódium v areáli Kultuparku bude patriť acapelle For you. Moderné a nestarnúce hity, vo výhradne vokálnom prevedení, spievajú piati hudobníci s výnimočnými hlasmi. Okrem nich na pódiu vystúpia šarmantní Shamrock Redheads s dynamickou írskou hudbou.

Pre deti pripravili kreatívne dielne v téme Polievkáča – výroba kuchárskych čapíc, varešiek, modelovanie ovocia a zeleniny z hliny, interaktívne hry s Halingandou či maľovanie na tvár bude trvať od 14.00 do 17.00.

Na pódiu sa predstavia seniorské mažoretky, tanečníci a tanečníčky hip-hopu, salsy či brušného tanca, ohúria nás šermiari a na záver rozhýbe tím zumba. V areáli festivalu bude postavená aj tradičná mongolská jurta.

Lístky na Polievkový festival sa kupujú v Informačnom centre Delta v Kasárňach/Kul­turparku na Kukučínovej 2 alebo online na polievkac.sk, k13.sk/vstupenky. Cena v predpredaji je 1€ – 1 polievka

Ako to vyzeralo minulý rok, si pozrite v našej fotogalérii.

polievkový festival
20
Galéria
Zdroj: K13
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM