Adam Stečák Hokej Šport

FOTO: Košice si poradili s Novými Zámkami, bránka domácich ostala prázdna

Predohrávka 15. kola Tipsport ligy ponúkla napínavý zápas medzi Košiciami a Novými Zámkami.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Košice si poradili s Novými Zámkami, bránka domácich ostala prázdna
31
Galéria
Zdroj: Adam Stečák

HC Košice – HC Nové Zámky 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)

Skóre zápasu mohol otvoriť v 2. minúte hosťujúci Štrauch, zblízka však Habala neprekvapil. Čo sa nepodarilo jemu, vyšlo o dve minúty na opačnej strane Bropheymu, ktorý dorazil puk za Košarišťana – 1:0. Dianie v prvej tretine prinieslo svižný hokej, tímy si však dávali pozor najmä na defenzívu a sľubných gólových príležitostí bolo minimum. Na tesnom náskoku domácich nič nezmenili ani presilovky na oboch stranách.

V druhej časti domáci postupne prevzali iniciatívu. V 30. minúte si Košičania vytvorili tlak v presilovke, tú síce nevyužili, no ofenzívne aktívni boli aj v ďalších minútach.

Na viacero neúspešných pokusov reagoval hosťujúci Hruška, ktorý si vytvoril príležitosť, ale Habal zmaril jeho pokus. V 40. minúte Haščák vzal pri mantineli puk Juríkovi a individuálnu akciu zakončil ideálne – 2:0.

Keď Kafka v 42. minúte prenechal puk Spilarovi a ten pohotovou strelou zvýšil na 3:0, bolo o víťazovi rozhodnuté. Košičania boli herne aj gólovo na koni a súperovi veľa nedovoľovali. Skóre mohol zvýšiť Kafka, Košarišťan jeho strelu však zmaril.

Domáci v 48. minúte zazmätkovali počas presilovky, do brejku ušiel Ručkay, ale streleckú smolu neprelomil. V 52. minúte si Kafka vylepšil streleckú pozíciu a gólom na 4:0 potvrdil prevahu domácich. Oba tímy si v závere zápasu zahrali v početných výhodách, ale skóre sa už nezmenilo.

Góly: 4. Brophey (Haščák), 40. Haščák (Brophey), 42. Spilar (Kafka), 52. Kafka (Netík, Čížek). Rozhodovali: Snášel, Juhász – Pálkövi (obaja Maď.), Smrek, vylúčení: 4:5 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 3020 divákov.

Zostavy:

HC Košice: Habal – Koch, Pretnar, Pulli, Čížek, Šedivý, Dudáš, Lenďák, Žitný – Nagy, Brophey, Haščák – Kafka, Suja, Netík – Šoltés, Galamboš, Spilar – Vrábeľ, Krajňák, Hričina

HC Nové Zámky: Košarišťan – Juraško, Andersons, Zaťko, Hain, Novák, Ordzovenský, Hatala, Kudla – Štrauch, Hruška, Pospíšil – Jurík, Zbořil, Ručkay – Rogoň, Urban, Nejezchleb – Bajtek, Fábry, Jakúbek

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

Hokej Košice-Nové Zámky
31
Galéria
Zdroj: Adam Stečák
Zdroj: kosice.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM