Adam Stečák Hokej Šport

FOTO: Nemci boli proti Dánom úspešnejší a pripisujú si ďalšie víťazstvo

V druhom nedeľňajšom zápase sa proti sebe stretli mužstvá Nemecka a Dánska. Nemci si urobili dvojgólový náskok, ktorý Dáni dokázali znížiť.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Nemci boli proti Dánom úspešnejší a pripisujú si ďalšie víťazstvo
17
Galéria
Zdroj: Adam Stečák

Hokejisti Nemecka zvíťazili v nedeľňajšom zápase A-skupiny na MS v Košiciach nad Dánskom 2:1. Do tabuľky si pripísali ďalšie tri body a so ziskom šiestich poskočili na druhé miesto pred Slovensko.

Zverenci trénera Toniho Söderholma rozhodli v druhej tretine, keď sa ujali dvojgólového vedenia po zásahoch Matthiasa Plachtu a Frederika Tiffelsa. Dánom sa podarilo skorigovať výsledok v 51. minúte, keď sa presadil Mathias Bau Hansen. Nemci sa po dni voľna stretnú v utorok o 20.15 h s Francúzskom. Dáni si o štyri hodiny skôr zmerajú sily s Veľkou Britániou.

A-skupina (Košice):

Dánsko – Nemecko 1:2 (0:0, 0:2, 1:0)

Góly: 51. Bau Hansen (Meyer, O. Larsen) – 31. Plachta (Draisaitl, Eisenschmid), 40. Tiffels (Kahun, Mauer). Rozhodovali: Nikolic (Rak.), Romasko (Rus.) – McCrank (Kan.), Oliver (USA), vylúčení: 7:7 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 5605 divákov.

Zostavy:

Dánsko: Dahm – M. Lauridsen, O. Lauridsen, Lassen, Aabo Jensen, O. Larsen, N. Jensen, Bruggisser – Storm, Eller, N. Jensen – Madsen, Regin, Bödker – Bau Hansen, J. Jensen, Meyer – Poulsen, Jakobsen, Olesen

Nemecko: Niederberger – Holzer, M. Müller, Seider, Seidenberg, Nowak, Schopper, Reul – Eisenschmid, Draisaitl, Plachta – Mauer, Kahun, Tiffels – Pföderl, Hager, Ehliz – Bergmann, Fauser, Noebels

Po opatrnom úvode prišli prvé šance v 5. minúte pri vylúčení Bödkera. Bergmannovi sa podarilo prekonať Dahma, no rozhodca po zhliadnutí videa gól neuznal pre bránenie v hre brankárovi. Aj v ďalších minútach sa hralo v nerovnovážnom stave, keď si postupne zahrali presilovku Dáni, Nemci, Dáni a opäť Nemci. Gól však už do konca prvej tretiny nepadol. Aj v ďalšom priebehu pokračoval vyrovnaný a bojovný hokej s množstvom vylúčení.

Využiť ich dokázali len Nemci, ktorí sa ujali vedenia v 31. minúte po presnej strele Plachtu z pravého kruhu. Ďalšiu početnú výhodu im pokazil Dahm, ktorý predviedol niekoľko výborných zákrokov po sebe. V 40. minúte však už nestačil na Tiffelsov blafák – 0:2. Ani v treťom dejstve sa obraz hry nezmenil.

Nemci sa sústredili na bránenie svojho náskoku, no často chybovali, z čoho pramenili veľké šance Dánska. Jednu z nich využil v 51. minúte Bau Hansen, ktorý si potiahol puk spoza bránky a z veľkého uhla trafil pod brvno – 1:2. Nemci však už dokázali odolať záverečnému tlaku, prežili presilovku i powerplay Dánska a zaznamenali druhý triumf na turnaji.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

MS2019 Nemecko-Dánsko
17
Galéria
Zdroj: Adam Stečák
Zdroj: kosice.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM