Rôzne

FOTO: V zoo sa konal Festival maskotov a krstilo sa aj mláďatko

Zvieratá v košickej ZOO mali rozprávkových spoločníkov. V rámci podujatia bola i charitatívna tombola, výťažok z ktorej poputuje Nadácii pre deti Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: V zoo sa konal Festival maskotov a krstilo sa aj mláďatko
32
Galéria

Viac ako 50 postavičiek z rozprávok Madagaskar, Pat a Mat, populárne tváre z rozprávok Walta Disneyho, ale aj hrdinovia klasických slovenských kreslených rozprávok sa predstavilo v nedeľu od 14.30 h v košickej zoologickej záhrade. Pripravili tam šiesty ročník Veľkého festivalu maskotov.

Otvorenie festivalu sprevádzalo privítanie nového člena do zvieracej rodiny, krst nového prírastku. Je ním mláďa lamy, ktorú pokrstil viceprimátor mesta Košice Martin Petruško a stal sa tak aj jej krstným otcom.

Deti sa s nimi mohli odfotiť a v rámci programu aj zabaviť. Mohli sa tiež zapojiť do pochodu maskotov a spoločného tanca. V sprievodnom programe organizátori pripravili tvorivé dielne, nafukovadlá, maľovanie na tvár.

„Táto akcia je už tradične spojená so začiatkom školského roka. Aj v tomto roku sme venovali zvýšenú pozornosť organizačnému zabezpečeniu. Posilnili sme predaj vstupeniek, pričom ich cena zostáva nezmenená. Pre návštevníkov boli pripravené dočasné parkoviská a k dispozícii aj kyvadlová doprava,“ uviedla Eva Malešovej z košickej zoo.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

Festival maskotov v ZOO Košice
32
Galéria
Zdroj: kosice.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM