Alexandra Kolínská Basketbal

Good Angels ukončili Euroligovú sezónu prehrou: Jendrichovského mrzí, že viac nepotrápili súperov

Basketbalistky Good Angels Košice ukončili euroligovú sezónu prehrou na palubovke ruského šampióna UMMC Jekaterinburg a s bilanciou dve víťazstvá a desať prehier skončili so štrnástimi bodmi na poslednom siedmom mieste A-skupiny.

Ilustračný obrázok k článku Good Angels ukončili Euroligovú sezónu prehrou: Jendrichovského mrzí, že viac nepotrápili súperov
Zdroj: TASR

Generálneho manažéra Daniela Jendrichovského mrzela predovšetkým prvá polovica sezóny a následný duel v Krakove začiatkom januára, kde podľa jeho slov podalo družstvo najslabší výkon.

„Ťažko povedať, či možno nazvať túto sezónu sklamaním, vzhľadom na túžby áno. Už po žrebe som povedal, že akýkoľvek triumf v tejto skupine bude veľkým víťazstvom a ukázalo sa to ako obrovská pravda. V konečnom dôsledku mi nevyšla predpoveď, že na postup budú stačiť štyri víťazstvá, skupina sa však ukázala tak vyrovnanou, že na postup bude stačiť napokon päť víťazstiev. Pred posledným kolom je to veľmi otvorené a mňa veľmi mrzí, že sme do tohto boja neprehovorili my trošku viac i keď sme získali dve víťazstvá a dvakrát sme boli jednu strelu od triumfu. Sklamanie sa týka skôr začiatku súťaže, keď sme v domácom prostredí podali proti Krakovu a Montpellieru, bez ohľadu na ich kvalitu, veľmi slabý výkon. Tam niekde treba hľadať príčiny, že sme neboli viac vyrovnaným súperom,“ uviedol generálny manažér Good Angels Košice Daniel Jendrichovský.

Na víťazstvo im to nestačilo

Hráčky Good Angels zaznamenali dve víťazstvá proti obhajcovi titulu Galatasarayu Istanbul a trojka Zuzany Žirkovej na palubovke tureckého klubu v závere prvého stretnutia znamenajúca víťazstvo 68:67, zostane v pamäti generálneho manažéra ako najkrajší moment súťažného ročníka 2014/2015.

„Myslím si, že ak Galatasaray zvíťazí nad Krakovom, tak postúpi z tretieho miesta a bude hrať na druhú Salamancu a opäť ho uvidíme vo Final Four. To, že sme ho dokázali dvakrát poraziť je kombinácia viacerých faktorov, pretože v tých dvoch zápasoch sme podali najlepšie výkony a náš súper nebol taký dobrý, ako mohol byť. Keď si vezmem, že Krakov i Montpellier u nás podali fantastické výkony, my sme podali v Montpellieri, doma s Prahou a dovolím si tvrdiť, že tri štvrtiny v Kursku. Akurát, že nám to na víťazstvo nestačilo. Ak by sme vyhrali v Montpellieri a doma s Prahou, tak to mohlo byť ešte veľmi zaujímavé,“ analyzoval Jendrichovský.

Zmeny v zostave

Ešte pred začiatkom sezóny došlo v kádri Good Angels k nečakaným zmenám, keď vedenie klubu muselo angažovať namiesto Američanky Crystal Langhorneovej jej krajanku Asjhu Jonesovú. Langhorneová sa pripojila k tímu až v januári 2015, následne austrálsku rozohrávačku Erin Phillipsovú nahradila Američanka Ta'Shauna Rodgersová.

„Družstvo malo byť poskladané trošku inak a tá improvizácia, ktorá v predchádzajúcich rokoch nám vychádzala, tak tento rok absolútne nevyšla. Nepodarilo sa nám do decembra 2014 poskladať ani chémiu družstva, ktorá by nahradila kvalitu,“ zamyslel sa Jendrichovský. Klubový rozpočet na sezónu 2014/2015 bol daný na hodnotu 750 000 eur.

„Tento plán sa nám nepodarilo naplniť, takže odchodom Phillipsovej a predajom Zietarovej a Krivačevičovej sme si pomohli tak, že neskončíme s veľkým mínusom, čo je v dnešnej dobe veľké pozitívum i keď to ovplyvnilo naše výsledky predovšetkým v závere súťaže, pretože kvalita nebola na takej úrovni ako mohla byť,“ konštatoval Jendrichovský.

Ako vidí Jendrichovský budúcu sezónu?

Podľa jeho slov by bol rád, ak by sa „anjelky“ predstavili v Európskej lige (EL) aj v budúcej sezóne, ale prípadnú účasť, či neúčasť vníma reálne.

„Veľmi by som chcel pokračovať v Eurolige a zažiť atmosféru tejto súťaže. Iná vec je, že sme už tento rok urobili veľmi chybné rozhodnutie a do EL za takýchto okolností s našim rozpočtom išli. Čo sa týka budúcej sezóny, tak nikto nevie ako bude EL vyzerať, pretože FIBA urobila vážny zásah do kalendára tým, že máme v novembri a februári dvakrát trojtýždňovú reprezentačnú prestávku. Ak to správne interpretujem, tak to znamená predĺženie EL, ktorá bude musieť začať koncom septembra a končiť niekedy koncom mája. To nám zabráni nejako riskovať ako tento i predchádzajúci rok, že budeme podpisovať tie najlepšie hráčky na krátku sezónu, pretože sa to nebude dať. Viac-menej FIBA nám jednoznačne vystavila červenú kartu do budúcna i keď nechcem predbiehať, pretože dnes nie je známy formát EL. Rozhodne sa o ňom až na Final Four od 10. – 12. apríla,“ povedal v rozhovore Jendrichovský, ktorého klub má pred sebou obhajobu extraligového titulu a zisk rekordného dvanásteho triumfu v rade.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM