Lenka Fedorová Rôzne

INFO z prvej ruky o turistoch v Košiciach: Čo ich zaujíma najviac?

Šport, kultúra, história. To všetko je pre okolitých či zahraničných turistov v Košiciach stále zaujímavé. Po čom však bažia najviac? Čítajte ďalej.

Ilustračný obrázok k článku INFO z prvej ruky o turistoch v Košiciach: Čo ich zaujíma najviac?
Foto: Lenka Fedorová / Zdroj: Dnes24.sk

Len nedávno sme vás v článku S turistami v Košiciach nie je nuda: Pobaviť vás môžu aj takýmito otázkami! informovali o tom, aké úsmevné situácie zažívajú informátorky v Mestskom informačnom centre a v článku Košice lákajú veľa turistov: Z ktorých krajín k nám chodia najčastejšie? o tom, že v Košiciach môžeme ľahko stretnúť Rusa, Ukrajinca či Španiela.

Tentokrát sme si posvietili na to, čo turistov láka prísť do Košíc, čo je pre nich najväčším lákadlom. Informátorkam v informačnom centre sme položili otázku, na čo sa chodia turisti najviac pýtať, čo ich teda pri návšteve Košíc zaujíma najviac.

„Väčšinou sa sami pýtajú, čo si v našom meste môžu pozrieť, často si však kupujú mapu Košíc a pýtajú sa, čo im vieme odporučiť. Najviac boduje Dóm sv. Alžbety,“ prezradila nám Dominika.

„Okrem toho sa veľa turistov pýta, kde sa môžu v meste dobre najesť či dať si kvalitnú kávu. Čo sa týka jedál, tak chcú, aby sme im odporučili hlavne tradičné slovenské jedlá, ako sú bryndzové halušky,“ doplnila pracovníčka centra Katka.

Ľudia sa nezvyknú pýtať na konkrétne veci, ale hlavne odkedy sú niektoré pamiatky otvorené a kde sa nachádzajú. Veľa starších ľudí má predovšetkým kultúrne pamiatky veľmi dobre naštudované už dopredu.

„My im to potom na mape zakrúžkujeme, čo im odporúčame a oni si to postupne pochodia. Njaviac ich zaujímajú pamiatky v centre mesta ako spomínaný Dóm sv. Alžbety, Socha maratónca či Morový stĺp, ale pýtajú sa aj na ZOO, Botanickú záhradu a v lete chodievajú často na vyhliadkovú vežu,“ uzavrela Dominika.

Môže vás zaujímať:

Nárečie v okolí Košíc skrýva naozaj krásne výrazy: Priznajte farbu, rozumiete vôbec týmto slovám? :)

Košické výrazy, ktoré majú zmysel aj v angličtine: Top pojmy, na ktoré určite odteraz nezabudnete :)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM