Lenka Fedorová Správy

Kamienky na chodníkoch už nebudú problémom: Mesto začalo s odpratávaním posypu!

Dámy môžu smelo vytiahnuť vysoké opätky. Mesto začalo s odpratávaním posypu. Dokedy to potrvá?

Ilustračný obrázok k článku Kamienky na chodníkoch už nebudú problémom: Mesto začalo s odpratávaním posypu!
Zdroj: TASR

Nedávno sme vás v článku Košičanky vo vysokých opätkoch vedia o čom je reč: Kedy mesto plánuje začať s odpratávaním posypu? informovali tom, že mesto zatiaľ nezačalo s odpratávaním posypu. Ten predstavoval problém hlavne pre Košičanky, ktoré si radi obujú topánky s opätkami. Teraz však mesto konečne začalo konať.

Ako na svojej oficiálnej stránke mesto uvádza, so zberom posypového materiálu začalo o niečo skôr ako po minulé roky. Po skoršom ukončení zimnej sezóny chce radnica vyjsť v ústrety obyvateľom Košíc a snaží sa posypový materiál pozbierať už v týchto dňoch. Materiál spôsobuje zvýšenú prašnosť a mnohým ľuďom na chodníkoch prekáža.

„Magistrát začal so zberom pred dvomi týždňami na hlavných ťahoch, ktoré sú už vyčistené. V prípade niektorých križovatiek je potrebné dokončiť práce ručným pozberom. Prioritou je vyčistiť centrum mesta, ktoré je najviac vyťažené chodcami. V priebehu nasledujúcich dvoch – troch týždňov sa bude pokračovať prácami na bočných uliciach,“ uviedla hovorkyňa mesta Linda Šnajdárová.

Zber posypového materiálu sa realizuje dvomi spôsobmi.„Na strojné čistenie sa využívajú nadstavby, ktoré sa prehadzujú na sypače, tie máme k dispozícii štyri. Do práce sú nasadené aj malé multikáry a ruční pracovníci, ktorých je v teréne zhruba 25, " uviedol Juraj Cichanský, vedúci referátu dopravy Magistrátu mesta Košice.

Zber posypového materiálu prebieha celoplošne v jednotlivých mestských častiach. Niektoré z nich, napr. MČ Košice-Západ, sa prostredníctvom aktivačných pracovníkov zapája do zametania chodníkov, pričom referát dopravy Magistrátu mesta Košice zabezpečuje odvoz a likvidáciu materiálu.

Podľa predbežného harmonogramu by mali byť práce ukončené do 19-teho kalendárneho týždňa.

Foto: Ilustračné

Môže vás zaujímať:

Modernizácia električkových tratí o pár mesiacov pokračuje: ZOZNAM úsekov, kde si precvičíme trpezlivosť!

5 najväčších investičných projektov, ktoré mesto plánuje už tento rok: Do čoho investuje najviac?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM