Správy Komunálne voľby

Kandidátom na župana je aj Erik Ňarjaš: Mám čo dať Košickému kraju!

Na post predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK) bude v jesenných voľbách kandidovať za hnutie OĽANO poslanec Národnej rady (NR) SR Erik Ňarjaš.

Ilustračný obrázok k článku Kandidátom na župana je aj Erik Ňarjaš: Mám čo dať Košickému kraju!
Zdroj: TASR/František Iván

Kandidatúru oznámil v pondelok v Košiciach. „Mojou jedinou motiváciou je pričiniť sa o to, aby sa aj na východnom Slovensku žilo minimálne tak dobre ako na západnom Slovensku,“ povedal s tým, že kandidovať sa rozhodol najmä preto, že pochádza z Košického kraja a je rodený Košičan.

Svoj volebný program zhrnul do štyroch bodov. Sú nimi podpora výskumu a investícií s vyššou pridanou hodnotou, a tým znižovanie príjmovej nerovnosti medzi východným a západným Slovenskom, starostlivosť o seniorov zriadením krajskej opatrovateľskej agentúry, starostlivosť o deti a mládež zriadením župných škôlok, vybudovaním župného tábora s všestrannou podporou športu a tiež podpora turizmu a cestnej infraštruktúry.

„Vyskúšal som si riadiť medzinárodné firmy, som poslancom NR SR. Mám tomu kraju možno čo dať, mám výtlak na ministra financií, to znamená, kraju by som prispel tým, že by som do neho vedel dostať investície. Ponuka kandidátov, ktorí sú na stole, si z mojej perspektívy vyžaduje niekoho, kto pri tej vláde sedí, aby to nezostalo pri rečiach, ale pri činoch,“ uviedol Ňarjaš s tým, že podľa neho sa dá v KSK urobiť viac ako doteraz. Jeho cieľom je tiež zvýšiť transparentnosť pri verejných obstarávaniach.

Do kampane o post predsedu KSK plánuje investovať 100-tisíc eur z vlastných zdrojov a ďalších 100-tisíc eur z prostriedkov hnutia OĽANO.

Súvisiace články

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM