Eva Mikulová Správy

Kedy začnú fungovať mládežnícke športové kluby? Hygienici v tom majú jasno

Krízový štáb mesta sa na svojom rokovaní zaoberal aj (ne)dodržiavaním platných protiepidemiologických opatrení v centre mesta.

Ilustračný obrázok k článku Kedy začnú fungovať mládežnícke športové kluby? Hygienici v tom majú jasno
Zdroj: FB MČ Staré mesto Košice

Krízový štáb mesta Košice zasadal v štvrtok 4. marca. Okrem prioritnej otázky ohľadom fungovania škôl sa zaoberal aj (ne)dodržiavaním platných protiepidemio­logických opatrení v centre mesta.

Riaditeľka košického Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) Zuzana Dietzová informovala aj o pokutách pre fyzické osoby, ktoré udelili napr. za nenosenie rúšok na verejných priestoroch.

Kedy budú deti trénovať?

Na RÚVZ často dostávajú otázky na možnosť tréningov pre mládežnícke športové kluby. Takéto pohybové aktivity však podľa Z. Dietzovej nie sú kvôli aktuálnej epidemiologickej situácii v súčasnosti možné.

Riaditeľka Dietzová si uvoľnenie týchto opatrení pre športové kluby vie predstaviť až v prípade, ak sa Košice dostanú medzi epidemiologicky menej rizikové okresy.

Primátor Jarosla Polaček tiež informoval, že mesto zo svojich zásob uvoľnilo pre potreby vodičov MHD 2 500 respirátorov. Vzhľadom na nočný zákaz vychádzania má DPMK predložiť do piatka 5. marca návrh na optimalizáciu dopravy.

Prečítajte si tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM