Eva Mikulová Správy Samospráva

Po dlhých rokoch sa na sídlisku KVP konečne začne rekonštruovať cesta J. Pavla II., FOTO

Komunikácia obsluhuje až štvrtinu sídliska KVP. Celá rekonštrukcia by mala byť hotová do 4 mesiacov od začiatku prác.

Ilustračný obrázok k článku Po dlhých rokoch sa na sídlisku KVP konečne začne rekonštruovať cesta J. Pavla II., FOTO
6
Galéria
Foto: Eva Mikulová

Cesta Jána Pavla II. na sídlisku KVP je dlhoročným problémom tejto mestskej časti. Je v dezolátnom stave a rekonštrukcia je nevyhnutná.

V stredu 3. marca oznámil primátor Košíc Jaroslav Polaček, že sa táto komunikácia začne rekonštruovať už túto jar. „Oprava úseku dlhého zhruba 500 metrov bude stáť približne 700 000 eur. Oproti pôvodne predpokladanej hodnote zákazky sa podarilo usporiť viac ako polovicu. V tejto chvíli sa podpisujú zmluvy, všetko máme pripravené.“

Vybudujú i cyklochodník

Podľa slov primátora by cesta mala byť hotová do štyroch mesiacov od začatia prác.

O rekonštrukciu tejto komunikácie žiadala MČ KVP roky. „Až tretí primátor v poradí nám konečne pomohol a cesta sa bude rekonštruovať,“ uviedol starosta MČ Ladislav Lörinc.

Odsun opravy cesty bol aj z dôvodu výstavby obytného súboru Povrazy, ťažké mechanizmy by cestu znovu zničili. Pri ceste vznikne i cyklochodník.

Cesta J. Pavla II. obsluhuje štvrtinu sídliska a využívajú ju aj vodiči smerujúci na MČ Myslava. Rovnako sa na nej nachádza aj konečná zastávka autobusov mestskej hromadnej dopravy.

V rámci dopravnej infraštruktúry na Sídlisku KVP sa bude rekonštruovať aj križovatka Moskovská – Wuppertálska či cesta Trieda KVP.

Prečítajte si tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM