Veronika Hunyadiová Správy

Vodiči, pozor! Na Hlinkovej pribudnú obmedzenia

Kvôli oprave mostov na Hlinkovej ulici čakajú vodičov dopravné obmedzenia. Ako dlho potrvajú?

Ilustračný obrázok k článku Vodiči, pozor! Na Hlinkovej pribudnú obmedzenia
Zdroj: Mesto Košice

Vo štvrtok 4. marca sa začalo s prípravnými prácami pred plánovanou rekonštrukciou mosta ponad Mlynský náhon na Hlinkovej ulici. Až do nedele (7. 3.) tam budú robotníci v koryte pod mostom prekladať vodovodné rúry a káble inžinierskych si­etí.

Zároveň sa tomto úseku začne demontáž trolejového vedenia. Do konca tohto týždňa dôjde aj k obmedzeniu dopravy, a to v tom jazdnom pruhu, kde sa budú realizovať spomínané práce.

Dopravné obmedzenia

V nedeľu 7. marca, v prípade nepriaznivého počasia 14. marca, sa na danom úseku vyznačí a osadí dočasné vodorovné a zvislé dopravné značenie. Následne sa motoristi na najbližších šesť mesiacov musia pripraviť na dopravné obmedzenia v dĺžke zhruba 70 metrov.

Súčasná štvorprúdová komunikácia sa v tomto úseku zúži na dva pruhy. V každom smere tak bude možné využiť jeden jazdný pruh.

Počas rekonštrukcie sa zrealizuje aj preložka verejného osvetlenia, dočasné ukotvenie trolejového vedenia vrátane niektorých bezpečnostných opatrení na stĺpoch trolejového vedenia. Rekonštrukciu zabezpečuje spoločnosť Dopravné staviteľstvo Bardejov, ktorá uspela vo verejnom obstarávaní s cenou 506 724 eur.

Ďalší most

Mesto Košice plánuje na prelome apríla a mája 2021 začať s rekonštrukciou neďalekého mostu cez Hornád. Zámerom je, aby sa opravy oboch mostov na Hlinkovej ulici čo najviac časovo kryli a najneskôr na jeseň boli hotové.

V tomto roku sa okrem už spomínaných rekonštrukcií oboch mostov na Hlinkovej ulici plánuje aj oprava mosta na Triede armádneho generála L. Svobodu na sídlisku Dargovských hrdinov pri Modráku.

Prečítajte si tiež

Mosty na Hlinkovej
10
Galéria
Zdroj: Mesto Košice
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM