Lenka Fedorová Rôzne

Košičanom sa budú zbierať slinky: Kuchárski fajnšmekri si zmerajú sily

Hladní Košičania si budú môcť pochutnať na gulášových výtvoroch, v ktorých si svoje sily zmerajú nadšenci tohto jedla. Nebude chýbať ani poriadna zábava.

Ilustračný obrázok k článku Košičanom sa budú zbierať slinky: Kuchárski fajnšmekri si zmerajú sily
Zdroj: TASR

1. máj je známy ako medzinárodný sviatok pracujúcich. Kým na dedinách sa zakladajú vatry, v Košickej Novej Vsi sa tento deň rozhodli osláviť po svojom.

Gulášmajstri si zmerajú sily

Mestská časť Košická Nová Ves organizuje na 1. mája súťaž vo varení kotlíkového guľášu. Na svoje si tak prídu nielen nadšenci varenia, ktorí preukážu svoje kulinárske schopnosti, ale aj ochutnávači, ktorí zhodnotia navarené diela.

Súťažiaci však budú mať niekoľko podmienok, ktoré budú musieť pri zapojení sa splniť. Navariť budú musieť minimálne 15 litrov gulášu, v ich družstve môže byť maximálne 5 členov a sami si musia zabezpečiť kotlík. Okrem nakrájaného mäsa si budú musieť všetky suroviny pripravovať na mieste (cibuľa, zemiaky, zelenina). O ostatné sa už postará organizátor.

Návštevníkov čaká zaujímavý program

Do 16tej hodiny budú musieť zaregistrované tímy navariť najlepší guláš z rôzneho mäsa, ktoré môže byť nakrájené, nesmie byť marinované. Po 16tej sa budú vyhodnocovať najlepšie výtvory kuchárskych tímov na základe „koštovky gulášov“ a vyhlásia sa víťazi súťaže.

Pre Košice24 uviedla organizátorka Eva Spišiaková, že pre návštevníkov podujatia je pripravený celodenný program. Milovníci gulášu si budú môcť samozrejme pochutnať na výtvoroch súťažiacich. Okrem toho sa môžu tešiť na futbalový turnaj, ako aj na spevácke vystúpenie folklórnych skupín z Košickej Novej vsi. O pestrý program a bohatú zábavu bude teda postarané.

Foto: ilustračné

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM