Eva Mikulová Rôzne

Košice Region Turizmus je najlepšia slovenská krajská organizácia cestovného ruchu

Rozhodol o tom prieskum združenia Brand Institute realizovaný v prvej polovici tohto roka. Je to už druhé ocenenie v tomto roku - Best Brand 2018.

Ilustračný obrázok k článku Košice Region Turizmus je najlepšia slovenská krajská organizácia cestovného ruchu
Zdroj: Košice Región Turizmus

V kategórií „Krajské organizácie cestovného ruchu“ sa turistická organizácia pôsobiaca na území Košického kraja umiestnila na 1. mieste a preskočila tak aj bratislavskú KOCR.

Druhá Bratislava, tretia Žilina

Ocenenie za najlepšie riadenie organizácie cestovného ruchu jej udelilo združenie Brand Insitute na základe prieskumu Štruktúra turizmu Slovenska 2018. „Prieskum bol realizovaný v období 1. marec 2018 až 30. máj 2018 a bol zameraný na všetky mestá a obce na Slovensku, všetky organizácie cestového ruchu a všetky kraje Slovenska,“ uviedol Andrej Kóňa z Brand Institute. Do prieskumu sa zapojilo 552 inštitúcií po celom Slovensku, pričom medzi nimi boli samosprávy, turistické informačné centrá a organizácie cestovného ruchu.

Získané dáta spracoval algoritmus, ktorý následne vyhodnotil jednotlivé organizácie. Na druhom mieste sa umiestnila organizácia Turizmus regiónu Bratislava a tretí bol Žilinský turistický kraj.

„Po januárovom ministerskom uznaní je toto ocenenie ďalším zadosťučinením nášho úsilia o napredovanie cestovného ruchu v Košickom regióne. Navyše, toto hodnotenie prichádza zdola – od jednotlivých obcí a turistických informačných centier, takže má odlišný charakter. Preto rada vyslovím vďaku nielen celému tímu našej organizácie, ale určite aj všetkým subjektom, s ktorými účinne spolupracujeme na zvyšovaní atraktivity a návštevnosti našej destinácie,“ povedala výkonná riaditeľka Košice Región Turizmus Lenka Vargová Jurková.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM