Lenka Fedorová Rôzne

Košická škola vychovala majstra sveta: Lukášovými rukami už prešli aj tieto známe hlavy

Brány košickej strednej školy už opustil nejeden úspešný absolvent. Medzi nimi aj mladý kaderníka, ktorý svoj talent rozvíja naplno.

Ilustračný obrázok k článku Košická škola vychovala majstra sveta: Lukášovými rukami už prešli aj tieto známe hlavy
Zdroj: TASR

Stredná odborná škola Gemerská v Košiciach ma na svojom konte niekoľko fantastických úspechov. Vďačí za to svojim študentom, teraz už absolventom, ktorí štúdium nebrali len ako povinnosť, ale povýšili ho na niečo viac. Na súťažiach zozbierali množstvo úspechov.

Majster sveta česal aj známe ženy

Lukáš Očenáš sa môže pochváliť mimoriadnym úspechom. V rokoch 2011 a 2012 sa stal majstrom sveta v účesovej tvorbe, okrem toho bol aj dvojnásobným majstrom Európy a štvornásobným majstrom Slovenska.

Rodák z Michaloviec maturoval na SOŠ v roku 2013 v odbore vlasová kozmetika. Tituly majstra sveta získal v Miláne v rámci celosvetovej súťaže kaderníkov OMC World Hairdressing Championship. Svoj talent a zručnosť pretavil do splnenia jedného zo snov, keď si vlani už ako 22-ročný otvoril v Košiciach vlastný kadernícky salón. Jeho ruky robili účesy známym ženám ako Andrea Verešová, Adela Banášová, Veronika Paulovičová, Eva Máziková či Zlatica Puškárová.

„Svojou kreativitou, neskutočnou pracovitosťou a vytrvalosťou sa vypracoval do pozície, keď mohol konkurovať kaderníkom na celosvetovej úrovni,“ hovorí o tomto absolventovi riaditeľka školy Ingrid Sedláková.

Na svoju alma mater spomína v dobrom

„Som hrdý, že som chodil do Košíc na túto školu. Dobre si spomínam aj na ústretovosť učiteľov, myslím si, že tá škola má naozaj študentom čo dať,“ hovorí. Očenáš je osobitne vďačný svojej majsterke odborného výcviku Márii Sedlákovej, ktorá bola „hnacím kolieskom“ v jeho účasti na domácich i medzinárodných súťažiach.

„Základ je učiť sa, vzdelávať sa a mať veľa praxe, to znamená venovať sa svojmu remeslu. Kto chce byť dobrý, musí mať veľa trpezlivosti, aj talent síce, ale trpezlivosť v takomto odbore robí veľa, lebo človek musí veľa skúšať. Samozrejme ho tá práca musí baviť. Treba vydržať a robiť to s láskou, všetko ostatné už potom príde,“ radí budúcim kaderníkom a vizážistom.

K ďalším úspešným absolventom školy z uplynulých rokov patria aj bývalí študenti odboru odevný dizajn. Dávid Bolcsó svojou tvorbou zaujal na celoštátnej grantovej súťaži Talenty novej Európy. Csenge Rácz s kolekciou módnych doplnkov bola na stupňoch víťazov na medzinárodnej súťaži Módna línia mladých, v súčasnosti študuje vo Veľkej Británii. Zuzana Gašková, úspešná vo svete modelingu, je absolventkou z roku 2013

Môže vás zaujímať:

Škola v obci pri Košiciach kráča s dobou: V tomto drží na východe prvenstvo!

Riaditeľ košického gymplu odhalil tajomstvo: Prečo naša škola patrí medzi TOP na Slovensku?

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM