Lenka Fedorová Rôzne

Škola v obci pri Košiciach kráča s dobou: V tomto drží na východe prvenstvo!

Súkromná základná škola v okrese Košice-okolie sa pýši zaujímavým prvenstvom. Do vyučovania chce zaviesť moderné technológie a tým zatraktívniť vyučovanie.

Ilustračný obrázok k článku Škola v obci pri Košiciach kráča s dobou: V tomto drží na východe prvenstvo!
Zdroj: TASR

Súkromná základná škola v Kechneci má 19. apríla 2016 ako prvá na východnom Slovensku v rámci projektu Vzdelávame pre budúcnosť tabletovú triedu. Prvákom tak budú počas vyučovania pomáhať tablety. Poslúžiť má aj vzdelávania učiteľov a žiakov širokého okolia.

Technológie majú byť pomocníkom, nie náhradou učiteľa

***„Moderné technológie sú dnes súčasťou sveta mladých a nemali by chýbať v žiadnej škole. Pomáhajú zatraktívniť vyučovanie, umožňujú prístup k informáciám a zlepšujú prácu s nimi, prinášajú nové možnosti, ako manažovať prácu v triede, ale aj prípravu na vyučovanie,“ vysvetlila Marcela Havrilová, zodpovedná za oblasť školstva v spoločnosti Microsoft Slovensko, ktorá tabletové triedy otvára ako Školy tretieho tisícročia.

Podľa Havrilovej je to všetko ale pod podmienkou, že májú pripravených učiteľov a vybudovaný taký ekosystém školy, ktorý umožňuje, aby technológie boli pomocníkom a nie náhradou učiteľa.

Šikovnejší žiaci začali pomáhať slabším

V tabletovej triede v Kechneci sa žiakom počas vyučovania venujú dve učiteľky. „Niektorí žiaci sa s technológiami ešte nikdy nestretli a pracujú pomalšie, aj preto je im k dispozícii jedna z nás. Deti sa však zlepšujú a šikovní žiaci začínajú aj viac pomáhať slabším, čím sa učia pracovať spolu vo dvojiciach,“ uviedla riaditeľka školy Ibolya Straussová, ktorá je odborníčkou na e-learning.

Nedávno za svoj inovatívny prístup k vzdelávaniu vyhrala druhé miesto v celoeurópskej súťaži pre učiteľov MIXathon, do ktorej sa zapojilo 300 učiteľov z 18 krajín.

Okrem školy v Kechneci sa tabletovým triedam tešia aj v Hotelovej akadémii na Mikovíniho ulici v Bratislave a v Základnej škole na Záhoráckej ulici v Malackách. Prvou tabletovou triedou na Slovensku bola Základná škola Rudolfa Dilonga v Trstenej.

FOTO: ILUSTRAČNÉ

Môže vás zaujímať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM