Lenka Fedorová Šport

Košická vzpieračka Seničová (16) s úspechom: Takto sa jej darilo na majstrovstvách sveta

Má len 16 rokov avšak jej silu by jej mohli závidieť aj zdatní chlapi. Talentovaná košická vzpieračka nás reprezentovala na jej prvých majstrovstvách sveta.

Ilustračný obrázok k článku Košická vzpieračka Seničová (16) s úspechom: Takto sa jej darilo na majstrovstvách sveta
Zdroj: Vzpieranie Košice

V dňoch od 3. apríla – 10. apríla tohto roku sa v thajskom Bangkoku konali majstrovstvá sveta vo vzpieraní. Medzi súťažiacimi mali svoju zástupkyňu aj Košice. Ako si poradila s veľkou konkurenciou?

Keď sme vám pred rokom priniesli článok o mladej košickej vzpieračke Nikole Seničovej, predpovedali sme, že o nej budeme ešte veľa počuť. Tak sa aj stalo a Seničová si odvtedy na svoje konto pripísala množstvo úspechov. Jedným z nich je aj účasť na majstrovstvách sveta, kde sa stretla so svetovou špičkou.

16-ročná Nikola Seničová obsadila v kategórií žien do 75 kg 6. miesto v trhu výkonom 85 kg, v nadhode 8. miesto výkonom 102 kg. V celkovom umiestnení v dvadsiatke súťažiacich obsadila vynikajúcu 7. priečku.

Spoločná foto s jedným z najlepších svetových vzpieračov - Pyrrosom Dimasom.
Spoločná foto s jedným z najlepších svetových vzpieračov - Pyrrosom Dimasom. - Na fotke zľava Nikola Seničová, Štefan Gribanin, Pyrros Dimas a Tomáš Romaňák. / Zdroj: Vzpieranie Košice

Seničová však bola na svojich prvých majstrovstvách sveta k medailám veľmi blízko. Podľa jej trénera Štefana Gribanina bojovala do poslednej chvíle aj keď sa necítila dobre. Napriek tomu sa však môže Seničová pochváliť obrovským úspechom.

O reprezentáciu Slovenska sa postaral aj 16-ročný vzpierač Tomáš Romaňák, ktorý si 10. apríla vybojoval konečnú 6. priečku.

Foto: Vzpieranie Košice

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM