Lenka Fedorová Rôzne

Sú mladí, úspešní a známi aj za hranicami: 5 košických supertalentov, ktorí to dotiahli ďaleko

O tom, že byť úspešný sa dá aj v mladom veku svedčí niekoľko príkladov z Košíc. Keď robíte to, čo vás baví, výsledok na seba nenechá dlho čakať.

Ilustračný obrázok k článku Sú mladí, úspešní a známi aj za hranicami: 5 košických supertalentov, ktorí to dotiahli ďaleko
Zdroj: TASR

Nikola Seničová

Mladučká Nikola Seničová má len 15 rokov, je všestrannou športovkyňou, avšak teraz sa naplno venuje vzpieraniu. Nikola zbiera medaily jednu za druhou. V roku 2015 reprezentovala Košice i Slovensko na Majstrovstvách Európy vo švédskej Landskrone, odkiaľ si odniesla striebornú medailu. Za rok 2015 bola vďaka svojim výsledkom nominovaná na Športovú osobnosť Košíc. Zdá sa, že o Nikole Seničovej budeme ešte veľa počuť.

Čítajte tiež: Nikola (15) vzbudzuje rešpekt aj u chalanov: 100 kg činku dvíha ako nič, medailí má ako maku

Radoslav Tóth

19-ročný Radoslav Tóth robí to, čo ho baví. Je mladý, vtipný a fanúšikovia ho žerú. Rado zistil, že svoju radosť z hry môže zdieľať s ostatnými ľuďmi a ešte na tom môže aj zarobiť. Rado sa začal venovať novodobému fenoménu, a zdá sa, že mu to naozaj ide. V minulosti začal hrať počítačovú hru CS-ko, vtedy ešte netušil, že sa to dá vysielať aj pre iných. Keď to však skúsil, začal si získavať množstvo fanúšikov. Neskôr hral za eSubu, najlepší tím na celej československej scé­ne.

Čítajte tiež: Košičan Rado (19) si splnil sen a zarába hraním hier: Na streame sa ma pýtajú aj či som panic a čo si dávam na vlasy!

Simona Matéová

Mladá Košičanka je na Slovensku jednotkou v street workoute. Nedávno si na majstrovstvách sveta v Moskve vybojovala fantastickú tretiu priečku. Simona tak robí dobré meno nielen Košiciam, ale aj Slovensku. Jej úspechy však nie sú samozrejmosťou, ale je za tým kus tvrdej driny. Simona naše mesto reprezentovala na majstrovstvách sveta aj minulý rok, kde obsadila 7. priečku. Napriek skvelým výsledkom chce ísť Simona ešte ďalej a stať sa absolútnou špičkou v street workoute.

Čítajte tiež: Košičanka s famóznym úspechom: Na majstrovstvách sveta vybojovala medailu!

Lukáš Očenáš

Len málokto vie, aký úspech má na konte tento mladý muž. Aj keď je rodákom z Michaloviec, svoj talent rozvíjal v Košiciach. Lukáš sa môže pochváliť mimoriadnym úspechom. V rokoch 2011 a 2012 sa stal majstrom sveta v účesovej tvorbe, okrem toho bol aj dvojnásobným majstrom Európy a štvornásobným majstrom Slovenska. Svoj talent a zručnosť pretavil do splnenia jedného zo snov, keď si vlani už ako 22-ročný otvoril v Košiciach vlastný kadernícky salón. Jeho ruky robili účesy známym ženám ako Andrea Verešová, Adela Banášová, Veronika Paulovičová, Eva Máziková či Zlatica Puškárová.

Čítajte tiež: Košická škola vychovala majstra sveta: Lukášovými rukami už prešli aj tieto známe hlavy

Alexander Vaško ml.

Alexander Vaško mladší sa stal za rok 2014 športovou osobnosťou Košíc. Vaško ml. sa venuje vodnému lyžovaniu a tento šport mu naozaj veľmi ide. Pre tohto športovca bol mimoriadne úspešný rok 2014. Na majstrovstvách sveta 2014 v nemeckom Schloss Dankerne získal kompletnú medailovú zbierku v individuálnych disciplínach! Vaško je tak známy aj ďaleko za hranicami a Košičania môžu byť na svojho rodáka právom hrdí.

Čítajte tiež: Svetový pohár vo vodnom lyžovaní v Košiciach: Chýbať nebude domáci Vaško

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM