Lenka Fedorová Rôzne Rôzne

Košická základka sa pýši vzácnou návštevou: Vyučovali u nich Peter Cmorik, Dara Rolins i Lukáš Adamec!

Rolu učiteľov si na košickej základne škole vyskúšali známi speváci. Okrem vyučovania prezradili aj to, ktoré predmety ich počas koly bavili a s ktorými mali problém.

Ilustračný obrázok k článku Košická základka sa pýši vzácnou návštevou: Vyučovali u nich Peter Cmorik, Dara Rolins i Lukáš Adamec!
Zdroj: TASR

Dara Rolins, Dominika Mirgová, Peter Cmorík, Jaroslav Dvorský, Lukáš Adamec a Andy Ďurica. Tieto spevácke hviezdy vyučovali hodinu hudobnej výchovy v Základnej škole (ZŠ) Jozefa Urbana na Jenisejskej ulici v Košiciach. Škola v týchto dňoch oslavuje 40. výročie svojho založenia a takto chceli potešiť svojich žiakov.

Speváci potešili žiakov

„Jedným z podujatí bol benefičný koncert, ktorý sa uskutočnil vo štvrtok (5.5.). Využili sme to, že sme na ňom mali naozaj zvučné mená ako Daru Rolins, skupinu Fragile, Katku Knechtovú, Petra Cmoríka, Kristínu a ďalších. Niektorí z nich boli ochotní prekvapiť naše deti a odučiť pre nich jednu hodinu hudobnej výchovy,“ uviedol riaditeľ školy Róbert Schwarcz.

„Je to v každom prípade zaujímavé už len pre tie deti, aj pre nás umelcov, že sme boli pozvaní na takúto hodinu hudobnej výchovy. Niečo vymyslím, ale určite si zaspievame,“ povedal spevák Jaroslav Dvorský, na záver zaspieval známu taliansku skladbu O sole mio.

„Neviem, či poznajú nejakých slovenských textárov a texty. Urobíme si takú hudobnú výchovu,“ prezradil pred vyučovacou hodinou Košičan Andy Ďurica. Žiakom základnej školy dal vypočuť demonahrávku známeho hitu speváčky Márie Čírovej a porozprával im, ako hit vznikal.

Cmorikovi išla hudobná a telesná, nemal rád výtvarnú

Peter Cmorík ako bývalý učiteľ hudobnej výchovy problém s vyučovaním nemal. „Učil som šesť rokov hudobnú výchovu. Desať rokov už iba spievam. Môžeme si niečo porozprávať, ako skladby vznikajú,“ povedal.

Počas návštevy školy si zaspomínal na svoje študentské časy. „Najradšej som mal telesnú a hudobnú výchovu. Nemal som rád výtvarnú výchovu, lebo neviem vôbec kresliť. Môj výtvarný talent sa asi zastavil, keď som mal tri roky. Pamätám si, že keď som kreslil rez paradajky temperovými farbami, tak som dostal trojku a dokonca mi hrozila aj na vysvedčení trojka z výtvarnej výchovy. Ináč som bol jednotkár, takže myslím si, že mi tá škola išla v pohode,“ povedal Cmorík.

Daru bolelo každé ráno brucho

„Keď ma niečo bavilo, tak som si vedela nájsť ten čas, ale matematika, fyzika, chémia, to mi nikdy nešlo. Som rada, že som bola pozvaná do školy. Idem si užiť tú hodinu. Zaujíma ma, ako sa riaditeľovi podarilo dosiahnuť to, že sa všetci do školy tešia," uviedla Dara Rolins.

Ako ďalej dodala: „Ja to nepoznám. Keď som chodila do našej školy, bola som v strese, každé ráno ma bolelo brucho. Už včera, keď sme vystupovali, som si všimla, že tie deti toho riaditeľa milujú. Malí, veľkí, sú vysmiati. Asi to bude spôsobené tou dobrou energiou, ktorá v tomto priestore je.“

Foto: Ilustračné

Môže vás zaujímať:

Košická škola vychovala majstra sveta: Lukášovými rukami už prešli aj tieto známe hlavy

Škola v obci pri Košiciach kráča s dobou: V tomto drží na východe prvenstvo!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM