Eva Mikulová Správy

Košická župa plánuje vyčleniť na podporu turizmu v kraji sumu vyše 830-tisíc eur

Začiatkom októbra vyhlásili cez dotačný program Terra Incognita (TI) výzvu na podporu cestovného ruchu na rok 2021.

Ilustračný obrázok k článku Košická župa plánuje vyčleniť na podporu turizmu v kraji sumu vyše 830-tisíc eur
12
Galéria
Zdroj: Terra Incognita

Košický samosprávny kraj (KSK) spoločne s Krajskou organizáciou cestovného ruchu Košice Región Turizmus (KRT) podporia turizmus aj v čase pandémie.

Kto môže dostať podporu?

Začiatkom októbra vyhlásili cez dotačný program Terra Incognita (TI) výzvu na podporu cestovného ruchu na rok 2021. Uchádzať sa o ňu budú môcť organizátori medzinárodných aj regionálnych podujatí, autori projektov zameraných na ekoturizmus, ale aj veľkých atrakcií, ktoré skvalitnia turistickú infraštruktúru.

Dotačná výzva bude určená aj pre tých, ktorí sa uchádzali o podporu v rámci výzvy 2020 a z dôvodu pandémie COVID-19 bola ich realizácia v pôvodne plánovaných termínoch zrušená.

Cez jednotlivé dotačné programy v rámci výzvy Terra Incognita opäť podporia také aktivity, projekty a podujatia, ktoré majú významný dopad na rozvoj cestovného ruchu v kraji a prispievajú k zvyšovaniu kvality poskytovaných služieb v cestovnom ruchu.

O podporu z výzvy na rok 2021 sa môžu uchádzať právnické a fyzické osoby (podnikatelia) so sídlom či trvalým pobytom na území KSK alebo tie, ktoré poskytujú služby obyvateľom na území KSK a organizácie, ktorých zakladateľom je KSK.

Žiadatelia o podporu musia svoje žiadosti so všetkými prílohami nahrať elektronicky cez aplikáciu E-grant a zároveň je potrebné ich zaslať poštou do 30. novembra na adresu sídla Košice Región Turizmus.

Všetky potrebné informácie o oblastiach podpory, dôležitých dokumentoch a podmienkach nájdu žiadatelia na stránke www.terraincognita.sk v sekcii aktuálna výzva.

Ako uviedla výkonná riaditeľka KRT Lenka Vargová Jurková: ,,Cestovný ruch a kultúra si zaslúžia našu pozornosť a podporu aj v tomto čase. V júli sme prišli o 20 percent návštevníkov oproti minulému roku. Uvedomuje si vážnosť celej situácie a taktiež z nej vyplývajúce ťažkostí pre jednotlivých poskytovateľov alebo atrakcie v kraji. Aj preto veríme, že takáto adresná finančná podpora, bude účinná a pomôže spomaliť prepad počtu prenocovaní. Minulý rok bola po prvýkrát súčasťou výzvy podpora v oblasti Ekoturizmu. V takýchto projektoch vidíme veľký potenciál, preto sa tešíme, že si toto dôležité opatrenie našlo vo výzve miesto opäť. V priebehu výzvy bude naša organizácia poskytovať žiadateľom maximálnu súčinnosť. Prebiehať budú individuálne konzultácie podľa potreby žiadateľov. Zároveň plánujeme realizovať online informačné semináre, aby sme spoločnými silami pripravili kvalitné projekty.”

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM