Správy

Krupobitie v Košiciach zamestnáva aj poisťovne, evidujú takmer 2000 škodových udalostí

Poisťovne doteraz evidujú 1845 hlásených škodových udalostí v dôsledku štvrtkovej (27. 6.) poludňajšej intenzívnej búrky spojenej s krupobitím v Košiciach a okolí.

Zdroj: Dnes24.sk

Hlásenia sa týkajú poškodenia áut aj majetku. Pre TASR to potvrdili štyri poisťovne. Z nich najviac prípadov zaznamenala poisťovňa Allianz.

„V tejto chvíli evidujeme 1044 škôd na vozidlách spôsobených ľadovcom v Košiciach a okolí. Najčastejšie ide o rozbité sklá a poškodené kapoty. Naši klienti od včera nahlasujú svoje poistné udalosti," uviedla Helena Kanderková z poisťovne s tým, že škody neustále pribúdajú.

„Okrem vozidiel ľadovec poškodil aj privátny majetok ľudí, najmä eternitové strechy, lexanové striešky nad vchodmi domov, strešné okná, fasády domov, prestrešenia terás, žalúzie a slnečné kolektory," dodala poisťovňa s tým, že ide o desiatky takýchto poistných udalosti.

Väčšina škôd na nehnuteľnostiach sa pohybuje vo výške okolo 2000 až 3000 eur. Eviduje aj poškodenú strechu domu v hodnote približne 5000 eur.

Poisťovňa Kooperativa podľa hovorkyne Silvie Noskovej Illášovej aktuálne eviduje hlásených 429 škodových udalostí v dôsledku štvrtkovej náhlej búrky, „Podľa prvotných odhadov nahlásené škody dosahujú hodnotu takmer 635-tisíc eur," uviedla.

Komunálna poisťovňa v tejto súvislosti doteraz zaznamenala 242 nahlásených škôd, pri ktorých je predpokladaná výška poistného plnenia takmer 300-tisíc eur.

Doposiaľ 130 škôd na motorových vozidlách z Košíc a okolia s predpokladanou výškou približne 200-tisíc eur nahlásili klienti poisťovne Uniqa. „Išlo najmä o zničené karosérie, rozbité sklá či svetlá na autách. Početnosť hlásených škôd je primeraná rozsahu územia, ktoré búrka zasiahla, ako aj hustote zaľudnenia. Je však pravda, že sme v poisťovni už dlho neevidovali také intenzívne krupobitie vo veľkom meste, akým sú Košice," za poisťovňu pre TASR povedala Beata Lipšicová.

Pozrite si vo videu, aké kusy padali na mesto Košice.

Krúpy v Košiciach
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM