Lenka Fedorová Správy

Kuriózna téma opäť na stole: Kedy z okolia košickej stanice vymizne prostitúcia?

Dočkajú sa Košičania odstránenia prostitúcie v centre? Staré mesto opäť vyložilo na stôl známu tému.

Ilustračný obrázok k článku Kuriózna téma opäť na stole: Kedy z okolia košickej stanice vymizne prostitúcia?
Zdroj: TASR

Prostitúcia v blízkosti košickej železničnej stanice pohoršuje verejnosť už roky. V Starom meste sa s ňou snažia bojovať, no ako sa zdá, zatiaľ neúspešne. Mestská časť tak vyzvala magistrát k činnosti. Čo na to radní?

Podľa Ľubomíra Gregu, starostu Starého mesta a mestského poslanca, na túto problematiku neustále poukazujú obyvatelia bývajúci v blízkosti Svätoplukovej ulice, ktoré je podľa neho najviac problémovou. Podľa ich slov má prostitúcia okrem iného dopad na študentov neďalekej strednej školy.

Napriek neustálym výzvam však magistrát poskytuje rovnakú odpoveď. Podľa zverejnených informácií je Svätopluková ulica pravidelne monitorovaná hliadkami polície.

,,Zasiahnuť však môžu iba vtedy, ak na danom mieste dochádza k porušeniu verejného poriadku, a to znečisťovaním verejného priestranstva, budením verejného pohoršenia, výtržníctvom či inými formami protiprávneho konania," uviedlo mesto v reakcii.

Ako ďalej magistrát uviedol, podľa platného právneho poriadku samotná prostitúcia trestná nie je. ,,V súvislosti s prostitúciou je možné trestnoprávne postihovať len skutky, ktoré s ňou súvisia," uzatvára svoju reakciu magistrát. Ako sa zdá, mesto má nateraz v tejto veci zviazané ruky.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM