Rôzne

Lepší povrch aj novinka pri prameni. Na Aničke začali s obnovou ďalšej časti cyklochodníka

S prípravnými prácami obnovy 420 metrov dlhého spoločného chodníka pre chodcov a cyklistov v lokalite Anička začali tento týždeň.

Ilustračný obrázok k článku Lepší povrch aj novinka pri prameni. Na Aničke začali s obnovou ďalšej časti cyklochodníka
Zdroj: Facebook.com/Košice – Mesto Košice

Stavebné práce za viac ako 90 000 eur z mestského rozpočtu majú byť hotové koncom januára. Informuje o tom mesto Košice na svojej webovej stránke.

Úsek vedie od rázcestia pri bistre pri detskom areáli k tenisovým kurtom s ukončením na obslužnej komunikácii pri Čermeľskom potoku. Úsek aj v súčasnosti slúži pre nemotorovú rekreačnú dopravu cyklistov a chodcov. Jeho technický stav je však nevyhovujúci. Rekonštrukcia má priniesť skvalitnenie povrchu.

Parkovacia plocha pre cyklistov

Súčasťou projektu je tiež vybudovanie samostatnej parkovacej plochy pre cyklistov priamo pri minerálnom prameni na Gajdovke.

„Na spevnenej ploche z betónovej dlažby budú osadené cyklistické stojany na odparkovanie 14 bicyklov. Hlavným cieľom je umožniť návštevníkom tejto obľúbenej rekreačnej lokality, aby mohli svoje bicykle umiestniť na novovybudovanú parkovaciu plochu mimo hlavného dopravného koridoru,“ uvádza mesto.

Plány do budúcna

V budúcnosti plánuje aj rekonštrukciu nadväzujúceho úseku od bistra k prameňu Gajdovky, čím by vznikol ucelený spoločný chodník pre cyklistov a peších od mosta cez Hornád pri Ťahanovciach až po tenisové kurty na Aničke v dĺžke 1,5 kilometra.

Cyklisti v meste môžu v súčasnosti využívať vyše 37 kilometrov cyklotrás a združených chodníkov pre cyklistov a chodcov. Ďalšie plánované cyklotrasy sú v rôznom stupni projekčnej prípravy. Košičania a návštevníci mesta môžu jazdiť aj na vyše 160 kilometroch trás v mestských lesoch a po 25 kilometroch cyklo a flowtrailow, ktoré vybudovalo občianske združenie KE.CY – Košické cyklotraily v spolupráci s mestom Košice.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM