Eva Mikulová Správy

Letecké dni budú! Nad Košicami uvidíme unikátne stroje aj fascinujúce letecké umenie, FOTO

Najväčšia letecká airshow na východnom Slovensku sa po vynútenej pandemickej pauze opäť vracia.

Ilustračný obrázok k článku Letecké dni budú! Nad Košicami uvidíme unikátne stroje aj fascinujúce letecké umenie, FOTO
33
Galéria
Zdroj: Adam Stečák

Letecké dni Košického kraja opäť ponúknu fascinujúce kúsky vzdušných akrobatov, moderné armádne helikoptéry, ale aj historické stroje. Piloti predvedú svoje majstrovstvo už počas najbližšieho víkendu (28. – 29. 8. 2021)

Budú sa konať na letisku Košice. Návštevníci z východu i zo vzdialenejších kútov Slovenska, môžu priamo zo zeme sledovať to najlepšie, čo dokážu majstri svojho remesla predviesť so svojimi lietadlami a helikoptérami.

Aj tento rok budú Letecké dni Košického kraja hlavne o akrobatickom lietaní. Prvýkrát sa v metropole východu predstavia reprezentanti Českej republiky v leteckej akrobacii Ján Rozlivka a Miroslav Červenka, ktorí patria k svetovej špičke.

Predvedú akrobaciu na SUCHOJ Su-29 a bezmotorovom lietadle SWIFT S-1.

Tradičné špičkové akrobatické zastúpenie bude mať v Košiciach aj Poľsko. Lukasz Czepiella z Red Bull Air Race v ASP sa predvedie s lietadlom EDGE 540 a Marek Forystek prevetrá krásne americké historické lietadlo Boeing Stearman.

Svetová špička

Jeden z najlepších akrobatov sveta na lietadle JAK-52, maďarský pilot Gyula Vári je už v Košiciach prakticky ako doma. Okrem tradičného vystúpenia však predvedie svoje umenie aj ako nový člen RETRO SKY TEAM v simulácii leteckých bojov z druhej svetovej vojny.

Generálmajor vo výslužbe Jozef Pivarči a jeho kúsky so stíhačkou L-29 Delfín sú už tradične zárukou fantastického zážitku.

Svoje miesto v programe maju aj helikoptéry, pričom svoje letecké zručnosti predvedie jeden z pilotov Slovak Training Academy na stroji MD-530. Chýbať nebude ani mimoriadne obľúbená spoločná jazda viacerých zúčastnených lietadiel.

V súlade s COVID AUTOMATOM sa Letecké dni Košického kraja budú konať v dvoch zónach – 1. zóna pre kompletne zaočkované osoby, 2. zóna v režime OTP (očkovaní, testovaní, po prekonaní ochorenia).

Prečítajte si tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM