Lenka Fedorová Rôzne

Malí Košičania majú možnosti ako málokde: Počítačová grafika, ale aj hand-made na jednom mieste

Kto povedal, že škola je nuda? Žiaci základnej školy v Košiciach sa na vyučovaní stretávajú s novými metódami, ktoré im obohacujú školské časy. Čítajte ďalej.

Ilustračný obrázok k článku Malí Košičania majú možnosti ako málokde: Počítačová grafika, ale aj hand-made na jednom mieste
Zdroj: TASR

Základná škola Ľudovíta Fullu, škola budúcnosti, oslavuje 35. výročie založenia. Napriek tomu, že nepatrí medzi najstaršie školy v meste, vďaka svojmu zameraniu je veľmi obľúbenou.

Vyučovanie trochu inak

Základná škola Ľudovíta Fullu nie je klasickou školou. Vyučovanie sa vyznačuje inovatívnym prístupom a je rozšírené o vyučovanie výtvarnej výchovy, hlavne predmetom maľovanie na počítači, ktoré sa vyučuje v prvom ročníku i počítačovou grafikou vyučovanou na druhom stupni.

„ZŠ Fullu sa môže hrdiť mimoriadnym postavením medzi košickými školami v rámci praktického vyučovania mediálnej výchovy a vysoko hodnotenej práce školských médií,“ uviedla riaditeľka školy PaedDr. Katarína Martiňáková.

Škola oslavuje 35. výročie

Na slávnostnej akadémii sa predstavia súčasní i bývalí žiaci a priatelia školy. Súčasťou osláv bude jarmok, na ktorom svoje hand-made výrobky odprezentujú samotní žiaci, mlsné jazýčky potešia cukrárske výrobky, ktoré budú dielom súťažiacich mamičiek.

„Súčasťou osláv 35. výročia školy je výstava prác celoslovenského teleprojektu Fullova ruža, ktorej je ZŠ Fullu vyhlasovateľom a koordinátorom už trinásty rok. Oslavy 35. výročia upriamujú pozornosť na premeny a modernizáciu nielen priestorov, ale aj samotného vyučovacieho procesu,“ dodala riaditeľka školy.

Foto: Ilustračné

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM