Veronika Ondo-Cholewová Správy

Mapa bezpečia mesta Košice: Pomôže vyhnúť sa nebezpečným miestam či ľuďom

V Košiciach by mala vzniknúť mapa bezpečia mesta. Pomôcť by mala vyhnúť sa ľuďom nebezpečným miestam.

Ilustračný obrázok k článku Mapa bezpečia mesta Košice: Pomôže vyhnúť sa nebezpečným miestam či ľuďom
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Celkovo 104 539 eur rozdelila medzi 23 projektov Nadácia VSE v rámci svojho prvého grantového programu s názvom Podpora malých inovácií. Projekty majú na východnom Slovensku prispieť k zlepšeniu a modernizácii v rôznych oblastiach. Za Východoslovenskú energetiku (VSE) Holding o tom informovala Katarína Šulíková.

Mapa bezpečia v Košiciach

Vybrané projekty sa týkajú zlepšenia podpory vedy a vzdelávania, umenia, kultúry či oblasti ochrany životného prostredia. Niektoré z nich prepájajú aj zvyšovanie povedomia o dôležitosti energetickej efektívnosti spotrebičov a čerpania zdrojov so vzdelávaním rôznych vekových kategórií.

Okrem iných uspelo aj občianske združenie (OZ) Bezpečný prístav s projektom Mapa bezpečia mesta Košice.

Hodnotiaca komisia sa pri výbere projektov zamerala najmä na ich originalitu, relevantnosť, inovatívnosť a udržateľnosť.

Čo sa deje na Slovensku?

Inovatívne myšlienky

„Projekty, ktoré sme sa rozhodli podporiť, sú inovatívne rôznorodé. Každý projekt je jedinečný a prepája zvolenú oblasť podpory s moderným prvkom, systémom, technologickým riešením či myšlienkou. Verím, že tieto projekty skvalitnia dané oblasti a koniec koncov aj spoločnosť ako takú,“ uviedla správkyňa Nadácie VSE Andrea Danihelová.

Výzva bola otvorená od polovice vlaňajšieho októbra do polovice decembra, a to najmä pre občianske združenia, neziskové organizácie či samosprávy. Jej cieľom bolo prispieť k zlepšeniu života rôznych komunít skrz realizáciu menších inovatívnych projektov s možnosťou žiadať maximálne 5000 eur na jeden projekt. Vybrané projekty musia byť zrealizované do konca októbra.

ilustračné foto

Cítite sa v Košiciach bezpečne?

Áno 58.3%
Neviem 15.3%
Nie 26.4%

Správy z Košíc

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM