Aktualizované Veronika Ondo-Cholewová Správy

Na túto lavičku si radšej nesadajte! Obsadili ju POTKANY, FOTO

Potkany zaplavili niektoré ulice v Košiciach. Na vine sú vraj ľudia.

Ilustračný obrázok k článku Na túto lavičku si radšej nesadajte! Obsadili ju POTKANY, FOTO
3
Galéria

Obyvatelia Košíc hovoria o premnožených potkanoch. Nakrúcajú si ich a fotografujú mobilnými telefónmi a hlodavce sa ich ani neboja. Neúrekom ich je v južnej časti Košíc, ale nie len tam!

Na Južnej triede

Lenka zverejnila na facebookovej stránke Košice – kuriozity a absurdity, že na Južnej triede videla pod lavičkou približne 8 potkanov. Hneď pod jej príspevkom sa pridali aj ďalší diskutujúci.

„Súhlasím. Je to nehorázne, mali by pekne sedieť na lavičke a nie poď ňou ako takí ožrani,“ zažartoval Tomáš.

Katarína potvrdila: " Zakaždým, keď ideme okolo, vidím minimálne dvoch potkaníkov ako na mňa „kukučkujú“.„ Dominika dodala že je to tam bežné: "Veľa ich tam je v kríkoch.“

Čo sa deje na Slovensku?

Deratizácia

„Opäť niektorí obyvatelia z Južnej triedy si neuvedomujú ako kŕmia potkanov vyhadzovaním suchého chleba z okien bytov,“ napísala nahnevaná Viera.

Ivan však oponoval, že aj na Furči je ich plno. „Myslím, že celé Košice majú s tým problém.“

Odkaz k obyvateľom

Juh vykonáva deratizáciu iba na pozemkoch a v objektoch, ktoré sú v jej vlastníctve a správe. „Deratizáciu na verejných priestranstvách na území Mestskej časti Košice – Juh a vo verejnej zeleni vykonáva mesto Košice prostredníctvom svojho správcu Správy mestskej zelene v Košiciach,“ povedali pre Košice.dnes24.sk zo sekretariátu starostu MČ Košice – Juh.

Mestská zeleň vykonáva pravidelnú plošnú deratizáciu podľa zákona. Kde je potrebné, tak aj opakovane. Na Juhu robili lokálnu deratizáciu minulého týždňa. Účinok by sa mal dostaviť asi do 2 týždňov.

„Mestská časť opätovne zrealizuje osvetu vo vzťahu ku obyvateľom malometrážnych bytových domov na Južnej triede, aby nekŕmili holubov a túlavé mačky, nakoľko tým prispievajú ku zvýšenému výskytu hlodavcov,“ doplnila samospráva Košice-Juh.

Potkany sa Košičanov neboja, radi aj zapózujú na FOTO
3
Galéria

Z okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM