Eva Mikulová Správy

Staromešťania predali krytú plaváreň pod cenu. Mesto má s ňou veľké plány, FOTO

Prepojením plavárne s kúpaliskom Červená Hviezda, vznikne moderný komplex pre rodiny, rekreačných plavcov a športovcov, s celoročným využitím.

Ilustračný obrázok k článku Staromešťania predali krytú plaváreň pod cenu. Mesto má s ňou veľké plány, FOTO
4
Galéria
Zdroj: Košice - Staré mesto

Po dlhotrvajúcich „naťahovačkách“ mesta s Mestskou časťou (MČ) Staré Mesto o krytú plaváreň, v utorok 8. decembra padol definitívny verdikt. Poslanci miestneho zastupiteľstva MČ Staré Mesto odsúhlasili predaj plavárne mestu za 700-tisíc eur.

Predali aj kvôli koronakríze

„Bola to MČ Staré Mesto, ktorá v roku 2002 plaváreň pre Košičanov zachránila kúpou od konkurzného správcu. Vzala si úver v prepočte milión eur a celých 18 rokov do plavárne dávala cca 250-tisíc ročne, celkovo cca 2 milióny eur,“ pripomenul starosta Igor Petrovčik a poslancov vyzval k zodpovednosti pri hlasovaní, najmä vzhľadom na korona krízu, nedostatok peňazí na investície, ktoré si vyžaduje a udržanie zamestnancov.

Cenu 700-tisíc nepovažoval starosta ani poslanci za adekvátnu vzhľadom k 8-miliónovému znaleckému posudku, ale v rozhodovaní pre a proti uznali, že mesto je lepšie ako nejaký developer.

Za hlasovalo 10 z 12 prítomných poslancov, 2 sa zdržali, proti nebol nik. Rozhodnutím trojpätinovej väčšiny sa Mesto Košice stáva majiteľom.

Staromešťanom sa osobne prišiel poďakovať primátor Jaroslav Polaček, ktorý ocenil ich zodpovedné rozhodnutie pre budúcnosť plaveckých športov v meste.

„Prepojením plavárne s kúpaliskom Červená Hviezda, budeme mať moderný komplex pre rodiny, rekreačných plavcov a športovcov, s celoročným využitím. Na svoje si prídu, v relaxačnej časti s tobogánmi, aj rodiny s deťmi. Plaváreň bude slúžiť všetkým. Makáme na jej vybudovaní. Peniaze na komplexnú rekonštrukciu máme schválené Robíme to pre Košičanov,“ uviedol primátor Polaček.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM